Jocurile de culise l-au dus pe Mircia Muntean în PSD, în iunie 2014.

Artizanul venirii lui Muntean în PSD – Cosmin Nicula, atunci senator social-democrat, astăzi vicepreședinte al Curții de Conturi a României. Acesta din urmă se afla de mai multă vreme în război cu președintele Organizației Județene a PSD, Laurențiu Nistor.

Nicula știa foarte bine ce face, și, ajutat de mult clamata sa prietenie cu Victor Ponta, l-a făcut pe Muntean membru PSD. Culmea, atunci, în afară de o singură persoană, Lucian Ionescu, membru de partid la Deva, niciun pesedist nu a protestat. Mai mult, foștii adversari ai lui Mircia Muntean i-au adus „ode”, spunându-i cât de bun, deștept și frumos e. Nici măcar nu a mai contat că Mircia Muntean avea o condamnare definitivă la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu și fusese obligat să achite și un prejudiciu statului, adică fusese pedepsit de judecători pentru că nu și-a făcut bine treaba ca primar. Tot primar îl voiau și pesediștii.

Mai apoi, erau gata să îi dea președinția Organizației Municipale Deva a PSD. Doar că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. A venit ziua de 30 octombrie 2014 și Mircia Muntean a fost, din nou, trimis în judecată. Pesediștii n-au găsit de cuviință să-l dea afară. Încă sperau ca Muntean să fie candidatul lor la Primărie. S-au jucat cu el câteva luni, până când însuși președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus clar la Hunedoara că Mircia Muntean nu va fi candidatul lor la Primăria municipiului Deva. Și de această dată, explicațiile liderilor locali au fost subțiri, mulți întreținându-i acestuia iluzia că va candida de la PSD. Sigur, cu toată carisma sa, Muntean nu poate să își susțină de unul singur campania electorală. Numai cine nu a participat la o campanie electorală se poate iluziona că pupăturile și bătăile pe umăr te pot face primar, deputat sau senator.

Pentru că pesediștii îl tot „abureau”, Muntean a decis, în decembrie 2015, să anunțe că va candida la Primărie din partea PSRO, formațiune politică înființată de Mircea Geoană. Nici în acel moment PSD nu a reacționat cum ar fi fost normal și să-l excludă pe Mircia Muntean din PSD. Zilele trecute, PSD Hunedoara a decis că nu îl vrea pe Muntean candidat la Primăria municipiului Deva, dar tot nu l-a dat afară. Nici el nu a anunțat că pleacă. Între timp, surse neoficiale vorbesc că au loc diverse întâlniri pe la București, pe la care participă și angajați ai statului ce nu mai au voie să facă politică. În cadrul acestora, încă s-a încercat o mediere cu Liviu Dragnea, astfel ca Muntean să fie, totuși, candidat. Se pare că fără sorți de izbândă.

Totuși, de ce nu e Muntean exclus din PSD?

În primul rând, în toate sondajele de opinie efectuate până acum sunt doar două persoane care trec de 8 la sută în preferințele devenilor – Petru Mărginean și Mircia Muntean. PSD nu vrea scandal, pentru că vrea cât mai multe voturi pentru Consiliul Local Deva și Consiliul Județean.

În al doilea rând, pesediștii trăiesc cu impresia că Muntean e idolul devenilor. Oricum, PSD nu a reușit niciodată în Deva să-i găsească un adversar pe măsură lui Muntean. Corneliu Medrea, Nelu Ardelean, Florian Ghergan – aceștia au fost contracandidații lui Mircia Muntean de-a lungul vremii, la Primăria Deva. Care dintre aceștia ar fi putut să-l bată?

În al treilea rând, există încă jocuri de culise pe care le știu foarte puține persoane. În al patrulea rând, se pare că Muntean are susținători din afara partidului, care încă pot controla deciziile în PSD. 

4 răspunsuri

  1. Analfabetu ásta n-ar fii bun de primar nici la Ciulpáz,darmite intr-un oras,nu-i bun de nimic,nu stie sá facá nimic,nu stie sá vorbeascá(corect),etc,concluzie:face politicá,da din aia proastá!

  2. Ai serviciu .La stat.Ai credite . La banci. Ai rate. Copii. Taxe. Datorii.Te imbraci . Rar . De la gubela.Altii te dezbraca si te descalta.Meniu. Cartofi prajiti. Cu ceapa. O bere. Doua.Apa rece, canal , curent , gaz Cablu , tv, telefoane.Cultura si civilizatie.De doua ori ai fost la mare. In viata.La 12 ani . Cu pionierii. La 22 de ani . Cu voluntarii..Agigea.CCDMN.Nu stii ce e asta. Centrala Canal Dunare Marea Neagra.Masina germana . De la mana a patra. Alta niciodata.A trecut viata. Gust anost.Blazare .Surogat . Chitch.E-uri psihologice.Ce ai avut in viata. Prietene. Cutii de bere.Pareri, numere de telefon,Marci de tigari , spray , sapun, etc. Un biet esuat , lamentabil care nu ai apucat la trenul vietii nici ultima usa de la ultimul vagon.Ai alergat degeaba ca era inchisa si ultima usa. Intalnire dupa zeci de ani cu colegii.Tu printre primi trei premianti mereu.TU Un looser . El cel mai slab din clasa , eternul corigent e cel mai tare politician ,patron din localitate.In scoala nu a invatat nimic. Tarziu ti-ai dat seama ca nu era prost dar nu avea timp de carte , ca lucra. El mergea la lucru . Tu la serviciu.El a corvoada. Tu la stat.Tu ai facut purici. El a facut bani.Buni.Dupa ce s-a saturat de corvoada a pus pe altii sa trudeasca pentru el.A facut si scoala mai multa ca tine.Gurile rele zic ca pe bani. Ce mai conteaza.Imbracat, masina A6 , concedii la piramide , in insule . El grande. ,Neveste de schimb periodic,ca ciorapii.Isi vaccineaza copii regulat , antigripal , antivirus.Zice ca ai lui au luat virusiii si de pe tableta si de pe telefon.Am uitat sa spun . Zilnic nemerituosul clasei aducea cate un buchet de flori la fiecare cadru didactic.Chiar daca nu stia o boaba din lectii.Lua si el un cinci , si era parca chiar admirat de dascali si dascalite.A trecut viata cu cincii lui .Incepu dupa scoala profesionala lucrul pe la blooming. Ai zice ca inca un biet parlit.Dar s-a ajuns .Acum candideaza iar dupa slalomul de ani de zile prin partide ..La intalnire ne-a dezvaluit secretul vietii sale. Nu avea acasa o sera sau o gradina . Cu flori. Mama-sa nu era florareasa. Doar locuia langa cimitir . Unde se bagau flori zilnic .Gratis .Chiar si iarna.Abia acum am inteles ca in viata nicodata ceea ce se vede nu e ceea ce pare.Oare Dumnezeu binecuvinteaza pe nebuni?

  3. Totusi de ce Munteanu nu scrie carti ? 🙂 🙁

  4. Nu il da afara pentru-ca nu au uitat de; sponsorizarea”uriasa facuta de mircia cind la ridicat procuroarea cu anii in urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus