Agenţia Naţională de Integritate va stabili dacă Robert Muzsic şi Alexandru Mărginean au fost incompatibili.

Sursele noastre susţin că Agenţia Naţională de Integritate s-a adresat Primăriei şi societăţii Eco Sid SRL pentru a primi documente care ar putea proba conflictul de interese de care au fost acuzaţi consilierii locali Robert Muzsic şi Alexandru Mărginean.

Astfel, se pare că inspectorii ANI au cerut spre analiză contractele de muncă ale celor doi şi hotărârile de consiliu local care vizează SC Eco Sid SRL.

Secretarul municipiului, Aurel Raţă Bugnariu a confirmat pentru Hunedoara Liberă.ro că ANI a cerut clarificări. “Am primit solicitarea ANI, am trimis documentele solicitate despre care nu pot să dau amănunte. Sunt dosare în lucru, aşteptăm un răspuns”, a declarat secretarul Primăriei.

În şedinţa consiliului local din data de 24 octombrie 2014, consilierul local Constantin Rusu a cerut executivului să se adreseze ANI pentru a cere lămuriri cu privire la statutul celor doi.

„Cei doi consilieri sunt angajaţi cu contracte de muncă, după cum au recunoscut, la SC Eco Sid SRL, societate care are acţionar majoritar Consiliul Local. Am cerut un punct de vedere, pentru că, dacă cei doi se află în incompatibilitate, toate hotărârile la aprobarea cărora au participat devin nule. Contractele lor de muncă devin nule de drept. Este vorba de consecinţe patrimoniale care decurg dintr-o posibilă situaţie de incompatibilitate”, a declarat în luna februarie pentru Hunedoara Liberă.ro Constantin Rusu.

Cei doi consilieri locali vizaţi au declarat în luna octombrie că nu se află în incompatibilitate şi nici în conflict de interese şi că vor demonstra acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus