Potrivit unei decizii a Curţii de Apel Alba Iulia, Mircea Moloţ poate părăsi miercuri arestul la domiciliu.

Prima zi de miercuri a lunii este una foarte importantă pentru fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ. Acesta are dreptul de a părăsi domiciliul unde a fost plasat în arest în data de 9 decembrie, urmărit penal fiind într-un dosar de corupţie.

În luna ianuarie a acestui an, Mircea Moloţ a cerut instanţei permisiunea de se putea deplasa periodic la cele două proprietăţi pe care le deţine, în satele Merişoru de Munte şi Săcărâmb “în vederea asigurării mijloacelor de existenţă”. Tribunalul Alba i-a dat voie fostului preşedinte să părăsească domiciliul în acest scop de patru ori pe lună, însă judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia au considerat că două zile sunt suficiente.

Instanţa a acordat permisiunea “inculpatului Mircea Ioan Moloţ , de a se deplasa în localitatea Merişoru de Munte, nr. 14, jud. Hunedoara, în prima zi de miercuri din lună între orele 8-17, respectiv în localitatea Săcărâmb nr. 140, jud. Hunedoara, în a treia zi de miercuri din lună între orele 8-17, în vederea asigurării mijloacelor de existenţă pe perioada arestului la domiciliu.”

CIEŞTE ŞI: Mai stă MOLOŢ în AREST la domiciliu încă o lună?

Plimbarea lui Mircea Moloţ nu va însă lipsită de stres. Acesta va fi monitorizat de fiecare dată de oamenii legii care îl vor supraveghea pe fostul preşedinte pentru ca aceasta să nu se abată de la traseu şi să respecte intervalul orar indicat de instanţă.

Dacă Mircea Moloţ nu respectă condiţiile impuse de judecători, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestului preventiv.

Mircea Moloţ este urmărit penal pentru trafic de influenţă, luare de mită, conflict de interese, instigare la spălare de bani şi deţinere fără drept a unui document care conţine secrete de stat.

Ţi s-a părut interesant articolul?

Distribuie pe Facebook pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Urmăreşte HUNEDOARA LIBERĂ.RO pe FACEBOOK

2 răspunsuri

  1. La cit rau a facut asta oamenilor onesti,trbuie tinut in lanturi.

  2. Dupa 25 de ani oare ne dam seama cît au furat nenorociti ăstia ,ne miram ca sanatatea ,educatia lipsa locurilor de munca sunt la pamint .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus