Chiar dacă nu este foarte ușor să îl adopți, un stil de viață sănătos îți poate îmbunătăți viața. Începutul poate fi dificil însă cu siguranță merită efortul.

Iată câțiva pași care te vor ajuta treptat să incluzi în rutină mici obiceiuri bune care te vor ajuta să te simți mai bine, să fii mai energică și mai încrezătoare.

Fă zilnic mici schimbări

Chiar dacă ideal ar fi să începem imediat schimbarea dietei și să renunțăm la alimentele nesănătoase, în realitate este foarte dificil și probabil vom renunța la idee în scurt timp. La fel este și cu activitățile sportive, hidratarea sau respectarea momentelor de relaxare și odihnă.

Pentru a evita un eșec, poți folosi ideile din cartea “Atomic Habits” scrisă de James Clear în care este menționat că micile îmbunătățiri produc în timp rezultate remarcabile. Conform autorului, obținerea unui progres zilnic de 1% se acumulează și prin consecvență vei putea ajunge la rezultate remarcabile.

Fă loc zilnic unui obicei sănătos în viața ta, oricât de mic ar putea părea. Chiar dacă doar înlocuiești la masa de prânz sticla de suc cu apă, consideră-l un pas către ceea ce ți-ai propus și încearcă să repeți zilnic acest obicei.

Fă loc sportului în viața ta prin activități ușoare, zilnice. Mergi pe jos până la magazinul preferat, ieși cu bicicleta în parc, pleacă într-o drumeție în weekend, fă 20 de minute de pilates acasă, etc. Nu lăsa nici o zi să treacă fără a face măcar o scurtă activitate sportivă.

Conform teoriei prezentate de James Clear în cartea menționată mai sus, orice mică îmbunătățire poate duce la rezultate remarcabile. 

Provoacă-ți prietenii și familia

Familia și anturajul ne influențează foarte mult de-a lungul vieții. Chiar și la maturitate este important să avem alături oameni potriviți, care să ne ajute să ne dezvoltăm și să evoluăm împreună.

Dacă ai în jurul tău oameni care au reușit să își formeze obiceiuri pentru o viață mai sănătoasă, încearcă să petreci cât mai mult timp cu ei pentru a putea adopta și tu aceste obiceiuri.

Dacă familia și prietenii nu sunt adepții unui stil de viață sănătos, nu este nevoie să cauți noi prieteni, propune-le această provocare. Împreună veți fi mult mai motivați și totul va părea mult mai ușor.

Cumpără-ți haine și accesorii care să te ajute în acest proces

O ținută sport nouă, poate chiar dintre brandurile de la Fashion Days , îți poate da impulsul de care ai nevoie într-o după amiază în care chiar nu ai chef să ieși în parc sau să alergi.

De asemenea, o pereche nouă de căști, un nou ceas inteligent sau o brățară fitness te-ar putea ajuta să adopți mai ușor obiceiul de a face sport.

Monitorizează-ți timpul

Cu ajutorul telefonului sau al unui ceas inteligent, încearcă să îți monitorizezi activitatea zilnică.

Utilizează aplicații care să te atenționeze dacă stai prea mult pe scaun și setează-ți țeluri cu numărul zilnic de pași. Pe măsură ce progresezi, crește nivelul de dificultate pentru a ajunge în timp la rezultatele dorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus