Atunci când așteptați un copil – mai ales dacă este primul – există o mulțime de lucruri pe care ați putea dori să le aveți la îndemână: un pătuț, un monitor pentru bebeluși, o cutie de scutece (sau zece!).

Dar poate că cea mai importantă piesă de echipament este primul scaun auto pentru copii al bebelușului dvs. Veți avea nevoie de unul pentru drumul de acasă de la spital și pentru fiecare călătorie până când copilul dumneavoastră va putea călători în siguranță folosind doar centura de siguranță. Asta poate dura chiar și 12 ani!

Așadar, cu toate opțiunile diferite de pe piață, cum alegeți scaunul auto potrivit pentru copilul dumneavoastră?

Iată cele mai importante lucruri pe care trebuie să le luați în considerare atunci când alegeți primul scaun auto pentru copii al bebelușului dumneavoastră:

Familiarizați-vă cu opțiunile pe care le aveți la dispoziție

Micuțul dvs. va avea nevoie de un scaun auto orientat cu spatele la direcția de mers până când va depăși cea mai mare înălțime sau greutate permisă de producător, de obicei la vârsta de 2 ani sau mai mult. Călătoria într-un scaun auto pentru copii orientat cu spatele la direcția de mers oferă cea mai bună protecție pentru capul, gâtul și coloana vertebrală a copilului dvs. în caz de accident. Există trei tipuri de scaune orientate cu spatele la direcția de mers din care puteți alege:

◦ Scaunele auto orientate doar cu fața spre spate. Multe dintre acestea sunt portabile: scaunul poate fi folosit ca un port-bebe sau într-un cărucior, în timp ce baza rămâne în mașină. (Puteți cumpăra baze suplimentare pentru a le pune în diferite mașini).

◦ Scaune auto convertibile. Acestea sunt mai mari și pot fi folosite cu fața la spate și apoi întoarse cu fața la față când copilul este pregătit. În general, acestea nu sunt portabile; ele rămân în mașină și pot fi folosite de un copil care cântărește de la până la 20 de kilograme, sau mai mult. Citiți cu atenție instrucțiunile!

◦ Un scaun auto 3 în 1. Acesta poate fi folosit cu fața la spate, cu fața la față și, mai târziu, ca înălțător. Ca și scaunul convertibil, nu este ușor de transportat dintr-o mașină în alta.

Toate cele trei opțiuni sunt alegeri sigure și bune, în funcție de nevoile și stilul de viață. Citiți instrucțiunile, nu cutia, pentru detalii.

Luați în considerare bugetul pentru un scaun auto pentru copii

În mod evident, siguranța este principalul dvs. considerent, dar nu faceți greșeala de a crede că, cu cât cheltuiți mai mult, cu atât este mai sigur scaunul. Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA consideră că toate modelele de scaun auto pentru copii de pe piață respectă aceleași standarde de siguranță, așa că, deși pot părea diferite, toate fac aceeași treabă bună de a vă proteja copilul. În cazul scaunelor mai scumpe, este posibil să plătiți pentru caracteristici precum covorașele din piele sau un suport de pahare suplimentar – nu întotdeauna pentru o protecție mai bună.

Puteți găsi o mulțime de opțiuni excelente, inclusiv scaune auto care vor rezista șase sau mai mulți ani, pentru mai puțini bani. Nu încercați să economisiți bani cumpărând un scaun auto folosit. Cu excepția cazului în care scaunul auto este nou-nouț, nu puteți fi sigur că toate piesele sale sunt intacte; că nu a fost niciodată implicat într-un accident și că nu este expirat sau retras de pe piață.

Verificați potrivirea în mașina dvs.

Scaunele auto nu au o mărime unică. În funcție de dimensiunea vehiculului dumneavoastră, este posibil să aveți nevoie de unul mai mic (sau mai mare). Uitați-vă pe bancheta din spate pentru a determina unde veți dori să plasați un scaun auto pentru copii. Este posibil să doriți să instalați scaunul auto în poziția de mijloc a scaunului din spate, dar în anumite mașini, poziția de mijloc poate să nu fie suficient de lată. Pentru a fi sigur, măsurați locul în care intenționați să puneți scaunul auto și comparați dimensiunile cu cele ale bazei de pe scaunul auto pentru copii pe care doriți să îl cumpărați. Singura modalitate de a ști cu adevărat este să îl testați.

Instalați corect scaunul auto pentru copii

Verificați manualul de utilizare al mașinii dumneavoastră – și instrucțiunile care însoțesc scaunul auto – ca un prim pas pentru a instala corect scaunul auto. Cel mai bun moment pentru a coordona planul de siguranță a copilului dumneavoastră pentru mașină poate fi în a cincea lună de sarcină. După aceea, s-ar putea să vă fie prea incomod să urcați și coborâți de pe bancheta din spate pentru a instala scaunul auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus