Bicarbonatul de sodiu nu îşi are locul doar în bucătărie!

Bicarbonatul de sodiu se găseşte în bucătăriile tuturor generaţie după generaţie. Însă acest produs nu se foloseşte doar pentru aluaturi, ci şi în domeniul frumuseţii.
Iată câteva utilizări cosmetice ale sale:

Deodorant

Amestecă bicarbonat de sodiu cu un pic de apă şi amestecă până se transformă într-o pastă. Aplică la subraţ ca pe un deodorant. Este minunat pentru a preveni petele de sudoare şi mirosul neplăcut.

Şampon pentru curăţare

Din când în când părul tău are nevoie să fie curăţat foarte bine de toate produsele pe care le aplici. Adaugă o cantitate mică de bicarbonat de sodiu în şampon şi spală-te pe cap ca de obicei – va fi mai curat ca niciodată!

Albirea dinţilor

Poate cunoşteai această întrebuinţare a bicarbonatului de sodiu. Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu apă oxigenată şi câteva picături de apă şi foloseşte în loc de pastă de dinţi.

Exfoliant pentru faţă

Bicarbonatul de sodiu este un exfoliant excelent! Amestecă în palmă cu puţină apă şi curăţă-ţi bine faţa pentru a îndepărta celulele moarte.

Exfoliant pentru unghii

Data viitoare când îţi faci manichiura, freacă-ţi unghile cu o periuţă cu bicarbonat de sodiu. Unghiile tale vor arăta mult mai bine de acum înainte.

Şampon uscat

Dacă ai rămas fără şampon sau eşti pe fugă şi nu ai timp să îţi speli părul, bicarbonatul de sodiu îţi vine în ajutor! Presară-l cu grijă la rădăcina părului, piaptănă-te, aranjează-ţi părul şi eşti gata de plecare!

Tratament pentru acnee

Dacă ai probleme cu acneea, amestecă bicarbonat de sodiu cu puţină apă caldă până devine o pastă. Aplic-o pe zonele cu probleme şi las-o să acţioneze timp de 10 minute. Funcţionează foarte repede!

Tratament pentru muşcăturile de insecte

Una dintre cele mai mari probleme ale verii sunt ţântarii! Pentru a scăpa de mâncărimi, fă o pastă din bicarbonat de sodiu şi apă şi aplic-o ca pe o alifie pe locul afectat.
Sursa: cosmopolitan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus