În perioada 25-26 septembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, împreună cu reprezentanți ai I.S.C.T.R., au acționat pe drumurile publice din județul Hunedoara, în vederea prevenirii și combaterii abaterilor de la respectarea normelor legale privind siguranța și legalitatea transportului de mărfuri generale și periculoase.
În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 89 de sancțiuni contravenționale pentru diferite încălcări ale legislației rutiere (dintre care, exemplificăm: 5 amenzi pentru depășirea limitei maxime admise de viteză, 4 pentru utilizarea telefonului mobil la volan, 5 pentru deficiențe tehnice, una pentru depășire neregulamentară și una pentru I.T.P. expirat), iar ca măsuri complementare, a fost reținut un permis de conducere (pentru depășire neregulamentară) și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare. Au fost aplicate 6 amenzi la legislația speciala privind timpii de odihnă și de conducere (care nu au fost respectati), în valoare de peste 12.000 lei.
Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și au ca scop impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic.
Prin activitățile derulate, polițiștii hunedoreni urmăresc combaterea efectuării de către conducătorii de vehicule a unor activități de natură a le distrage atenția în timpul condusului, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, dar și a conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Pentru a reduce riscul victimizării prin accidente rutiere și a circula în siguranță, vă recomandăm:
– Adaptați viteza de deplasare la particularitățile de drum și de trafic!
– Nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare!
– Nu conduceți dacă vă simțiți obosiți!
– Nu conduceți sub influența alcoolului sau a drogurilor!
– Folosiți centura de siguranță – vă poate salva viața în caz de accident!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus