Universitatea din Petroșani și-a deschis, din nou, porțile pentru noi studenți, începând de luni. Absolvenții de clasa a XII-a pot participa la sesiunea de înscriere pentru a urma o facultate la alegere din aproximativ 20 de domenii diferite de studiu.

Sesiunea de toamnă nu este doar pentru absolvenții claselor a XII-a, ci este și pentru cei care au mai făcut o facultate și își doresc să se perfecționeze într-un alt domeniu, dar și pentru cei care doresc să urmeze studii masterale sau studii doctorale.

Universitatea din Petroșani oferă o serie de beneficii viitorilor studenți, printre care se află bursele de merit și locurile în cămin.

„În ceea ce privește ceea ce poate să asigure Universitatea din Petroșani, pentru viitorii studenți, avem locuri în cămine care sunt amenajate corespunzător, sunt la un standard destul de ridicat din punctul nostru de vedere. În viitor vom realiza anveloparea căminului 5, urmând ca pe măsura fondurilor primite să realizăm și anveloparea celorlalte cămine. Universitatea acordă burse de merit studenților cu rezultate deosebite la învățătură, iar cuantumul acestora este destul de ridicat. Oferim prin programul Erasmus, burse de studiu sau de practică din comunitatea europeană, iar pentru studenții care nu reușesc să intre la locurile bugetate și vor intra la locurile cu taxă, valoarea taxelor este de 1.700 de lei, iar la masterat 2.000 de lei pe an”, a declarat Marius Marcu, prorector Universitatea din Petroșani.

Pentru această sesiune de înscrieri din toamnă, având în vedere faptul că Defileul este închis, reprezentanții universității au organizat un punct de înscriere la Colegiul Tehnic Nr.2 din Târgu Jiu, pentru viitorii candidați din acea zonă.

„A doua sesiune de admitere are loc în intervalul 8-18 septembrie. Au rămas 344 de locuri bugetate la studiie de licență, la nivel de universitate și sunt repartizate pe facultăți astfel: 78 la Facultatea de Științe, 135 de locuri la Facultatea de Mine și 131 locuri la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică. În total la nivel de universitate avem 25 de programe de studiu în 20 de domenii diferite, trei dintre acestea sunt diferite fiind învățământ la distanță. Avem 994 de locuri cu taxă. La studiile de master am avut alocate de la buget un total de 200 de locuri și au mai rămas doar patru locuri bugetate în această sesiune și mai avem 626 de locuri cu taxă. De asemenea în ceea ce privește studiile doctorale avem patru domenii, Mine petrol și gaze, Ingineria Sistemelor, Inginerie Industrială și Inginerie Electrică, aici avem cinci locuri bugetate și aproximativ 30 de locuri cu taxă”, a declarat Codruța Dura, prorector la Universitatea din Petroșani.

Admiterea la studiile de licență se realizează pe bază de dosar, media de admitere se caculează ca media aritmetică ponderată între media obținută la examenul de bacalaureat (60%) și o notă la o disciplină din cadrul examenului de bacalaureat cu o pondere de 40%.

La studiile de licență și master afișarea rezultatelor va avea loc în 20 septembrie, iar în intervalul 20-23 septembrie va avea loc confirmarea locurilor.

Sursa: gazetadedimineata.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus