Prima turbină sosită la noua centrală de la Mintia a fost prezentată oficial, astăzi, în cadrul unei scurte ceremonii organizate de societatea Mass Global Energy Rom SRL, parte a companiei Mass Group Holding, care realizează această investiție.

Lucrările la centrala electrică de la Mintia au intrat, astfel, într-o etapă importantă, care marchează dezvoltarea infrastructurii energetice din județul Hunedoara și din țară.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a fost prezent la acest eveniment care i-a avut ca invitați speciali pe reprezentantul Guvernului României, vicepremierul Marian Neacșu, europarlamentarul Mihai Tudose, ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse, Natalia Intotero, secretarul de stat în Ministerul Energiei, Pavel-Casian Nițulescu, și secretarul de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Lucian-Ioan Rus.

„Prezența domnului viceprim-ministru Marian Neacșu la Mintia este o dovadă clară a sprijinului și angajamentului Guvernului României față de dezvoltarea regională și de modernizarea infrastructurii energetice a țării noastre. Le mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect – de la echipele de ingineri și muncitori, până la autoritățile locale și naționale, și bineînțeles, partenerilor noștri de la Mass Global Energy Rom SRL. Această centrală nu este doar o investiție în infrastructură, ci și un angajament față de viitorul nostru economic și ecologic”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, în cuvântul său.

Noua centrală electrică de la Mintia reprezintă o etapă crucială în drumul spre o economie durabilă și prosperă. Prin utilizarea tehnologiilor moderne și eficiente, județul Hunedoara va asigura o producție de energie consistentă, contribuind astfel la îndeplinirea angajamentelor României în domeniul protecției mediului.

Consiliul Județean Hunedoara va sprijini în continuarea implementarea cu succes a proiectului care a devenit unul comun. Este o investiție privată, dar numai prin cooperare și colaborare instituțională se poate garanta reușita, adică punerea în funcțiune a centralei conform angajamentelor asumate.

447736599_994465319349671_3573913833795339272_n 447291514_994465146016355_7393597546566508420_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus