Deși a convocat o conferință de presă în incinta spitalului, managerul Nicușor Eduard Ștefan a dispus ca jurnaliștii publicației Hunedoara Liberă să nu aibă acces în unitatea medicală.

Redactorul și fotoreporterul publicației Hunedoara Liberă au fost opriți la poarta Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din municipiul Hunedoara. Agenții firmei de pază le-au refuzat acestora accesul în incinta unității medicale invocând ordinele primite de la superiori, fără a indica nume sau funcții de persoane.

Pentru că jurnaliștii nu s-au mulțumit cu acest răspuns, au insistat și au cerut explicații cu privire la interzicerea accesului în incinta Spitalului. Agenții de pază nu au răspuns nici de această dată, dar au chemat „în ajutor” un echipaj de intervenție al firmei de pază.

SCRISOARE DESCHISĂ | Când spitalul devine o feudă…

Managerul spitalului i-a interzis accesul și blogger-ului, Sebastian Bârgău, care voia să participe la conferința de presă. 

Sursa: Facebook / Grupul de iniţiativă “Civica” – Hunedoara

În scurt timp, un echipaj al Poliției Municipiului Hunedoara a ajuns la intrarea în Spitalul din Hunedoara. Polițiștii le-au explicat jurnaliștilor că dispoziția managerului Spitalului este respectată de angajații firmei de pază și că nu au ce face în această situație. Nici când au văzut că alți jurnaliști sunt lăsați să intre, oamenii legii nu au intervenit pentru a se asigura că legile privind accesul pe domeniul public, sunt respectate.

Reacții după abuzul managerului de la Spitalul din Hunedoara

10 răspunsuri

 1. timis@yahoo.com' nicu timis spune:

  Sa vedeti voi cand oj fi eu iar primar ca nici vantu nu misca in fata mea.Astia s copii de tzitza pe langa mine.

 2. marius.metal@yahoo.com' fazekas marius spune:

  Ordin este in armata ? oare cine plateste firma de paza ? din bani cui ?

 3. Si Nu i-ati bagat in p….a lu mumasa pe toti?

 4. somlea@yahoo.com' raman trasnit spune:

  Nicule , cand erai tu primare la Hateg ai pus director la spital pe nepotu-tau sebi,,, asa ca se pare ca legatura dintre primarie si spital peste tot e o ,,cestiune de famelie,, vezi sa pui si pe frat-tu joszef napoi director la bucura prest. viva santa famiglia , viva veselia (fara vre-o aluzie la viva construct srl)

 5. Mafie mare la spitalul din Hunedoara,asa s-a ales si directorul de la spital cu “pile”nu cu examene, ăsta e un abuz grav, sa nu dai voie presei,rog IPJ HUNEDOARA sa îsi facă datoria, SPITALUL NU ESTE UN DOMENIU PRIVAT! asa cum crede domnul Primar …SA VINĂ DNA!

 6. Domnul politist cunoaste legea? Sau a fost chemat si el ca este ruda cu careva de prin spital. Atatea drepturi, legi si articole incalcate in 5 minute. Nu se poate in anul 2016 inca sa se mai intample asa ceva. Este grav ceea ce se intampla. Ar fi bine daca Hunedoara Libera ar incepe demersuri pentru sanctionarea conducerii spitalului. Ii rog sa inceapa aceste demersuri, ii rog sa se adreseze cu o petitie la consiliul impotriva discriminarii si asigurarea egalitatii. Nu se poate ca alte ziare, in aceeasi situatie, cu aceleasi drepturi, sa aiba acces, iar acest ziar nu. Apucati-va de demersuri, doar asa se poate schimba ceva.

 7. mejosh15@yahoo.com' Mihaiescu Alexandru spune:

  Vai de capu’ meu! Cât r…t manacă şi poliţiştii ăştia. În noaptea de revelion un poliţist de-al nostru, în faţa Casei de cultură, îi dădea copilului său de vreo zece ani, petarde. Da frate, îi dădea petarde din buzunarul lui, în văzul tuturor. Şi culmea e că era îmbracat în uniformă. Aşa că îi dorea la bască. Legat de treaba cu spitalul, în primul rând este spaţiu public acolo, instituţie publică mai bine zis. Şi dacă nu laşi presa, atunci de ce dracu’ îi mai zice conferinţă de presă, să îi zică simplu, conferinţă pentru ziarul X. Şi apropo, dacă vreţi să fie mai interesantă treaba, dacă mai aveţi ocazia, recpmand să intraţi pe portiţa de vis a vis de Spitalul de boli contagioasei. Şi dacă o să vă scoată cu afară cu forţa, atunci tămbălău, şi măcar poate se vor justifica. Punct. Poate mai vine şi televiziunea, ar fi ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus