O turistă din Călăraşi şi-a fracturat piciorul în zona unor trasee turistice din masivul Retezat. Recuperarea ei a fost făcută de salvamontiştii şi jandarmii hunedoreni.
Astfel, în noaptea de vineri spre sâmbătă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Hunedoara, în colaborare cu Serviciul Judeţean Salvamont, a executat o acţiune de căutare şi transport a unei femei, care a anunţat la 112, în jurul orei 1.10, că se află în zona Cabanei Genţiana din Retezat, şi-a fracturat piciorul şi nu mai poate continua deplasarea.

„În jurul orei 2.50, echipajele de salvatori au ajuns la femeie. Aceasta avea piciorul drept fracturat, fiindu-i acordat primul ajutor de către o persoana specializată din cadrul Serviciului Salvamont. Femeia a fost transportată de către jandarmii montani şi salvamontişti până la Cabana Cârnic, unde, la ora 5.00 a fost preluată de un echipaj al ambulanţei”, a declarat sublocotenent Lucian Stoichiţoiu, purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara.

Femeia, în vârstă de 47 de ani, este din Călăraşi şi le-a povestit echipelor de salvare că se afla de mai multe zile pe traseele turistice din Munţii Retezat, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă, din cauza faptului că traseul pe care îl străbătea era foarte alunecos din cauza ploilor, a alunecat, fracturându-şi piciorul.
Sursa: zvj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus