Consiliul Local Hunedoara nu şi-a dat acordul pentru aprobarea documentelor financiar-contabile ale SC ApaProd SA Deva.

Reprezentanţii SC ApaProd SA vor avea zile grele cu Consiliul Local Hunedoara care luni, în şedinţă extraordinară, a refuzat să aprobe raportul de gestiune pentru anul 2014 şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2015.

Prin proiectul de hotărâre supus spre dezbatere şi adoptare Consiliului Local al municipiului Hunedoara s-a propus acordarea unui mandat special domnului Demeter Ladislau ca, în calitate de reprezentant al Consiliului Local al Municipiului Hunedoara în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC ApaProd SA, în şedinţa din 18 martie 2015 să aprobe următoarele: raportul de gestiune al consiliului de administrație și aprobarea descărcării de gestiune a administratorilor pentru anul 2014; bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţii pe anul 2015; prelungirea liniei de credit pentru activitatea curentă; garantarea prelungirii liniei de credit pentru activitatea curentă cu bunuri aparținând societăţii.

Consilierul local Maria Mornea (foto) a desfiinţat propunerea societăţii, pe care a criticat-o că ascunde date economico-financiare utile Consiliului Local Hunedoara pentru a controla activitatea operatorului de apă. Mai mult, Maria Mornea a declarat că, în mod intenţionat, reprezentanţii ApaProd au ascuns faptul că ar fi făcut plăţi în avans pentru lucrări neefectuate în valoare de nu mai puţin de 3 milioane de euro.

„În situaţia transmisă nouă, Bugetul de venituri şi cheltuieli conţine date neconforme, nereale faţă de bilanţul financiar-contabil. Toate calculele sunt date peste cap. Cel mai grav mi se pare faptul că, la data de 31 decembrie 2014, suma avansurilor achitate pentru investiţii fără ca activitatea să fie prestată este de 12.497.503 lei, adică peste 3 milioane de euro. Propun să nu aprobăm raportul de gestiune şi nici bugetul”, a declarat Maria Mornea, consilier local.

Aleşii şi-au manifestat îngrijorarea că banii plătiţi deja de ApaProd au ajuns deja la societăţi comerciale ale căror administratori sunt deja anchetaţi în dosarul de corupţie al fostului preşedinte al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ.

Amendamentul a fost votat de majoritatea din Consiliul Local care a decis astfel ca reprezentantul Hunedoarei să nu aprobe raportul de gestiune şi nici bugetul de venituri şi cheltuieli. 

2 răspunsuri

  1. deveanu@yahoo.com' Profu de mate spune:

    Consilierii de la Hunedoara stiu mai multe si chiar actioneaza. La Deva se doarme-n papuci, de 15 ani cel putin. Mana sus si sa incasam indemnizatia. Dupa noi…potopul. Iresponsabili, incompetenti, cu rea vointa, santajabili?

  2. Bravo d-na Maria Mornea!
    Rugam Consiliul Local Hd sa rezolve si problema incheierii de contracte individuale cu SC Apaprod SA,la proprietarii de apartamente care au alimentarea cu apa pe orizontal!
    Incheierea de conventii,in aceasta situatie este ilegala.
    De ce Primaria Hd,acopera administratorii de asociatii de proprietari,care fura permanent?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus