Autoritatea Electorală Permanentă a demarat procedurile pentru pregătirea alegerilor din anul 2024, potrivit unui comunicat de presă al instituției. Anul viitor, românii vor fi chemați la urne să-i voteze pe europarlamentari, pe aleșii locali, pe parlamentari și pe președintele României.

„Ținând cont că 2023 este an preelectoral, ne concentrăm toate eforturile pentru pregătirea celor patru tipuri de alegeri din anul 2024. Procesul electoral de anul viitor va fi unul complex pentru toți actorii implicați, fapt pentru care am mobilizat toți angajații AEP, astfel încât, din timp, să facem simulări și să analizăm toate scenariile și potențialele situații cu care ne-am putea confrunta. AEP este o instituție serioasă, profesionistă, cu angajați dedicați, care se vor pregăti în amănunt pentru a răspunde tuturor așteptărilor acestui important test pentru democrație”, a declarat președintele AEP, Toni Greblă.

Pregătirile și simulările privind organizarea alegerilor din anul 2024 vor continua pe parcursul lunilor următoare.

 Tot în perspectiva viitorului an electoral, AEP impementarează proiectul “DIGI-EMB – Digitalizare pentru creșterea nivelului transparenței, eticii și integrității activităților de management electoral și finanțare a partidelor politice și a campaniilor electorale”.
Sursa: www.stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus