O tânără din muntii Retezat trăieşte într-o sărăcie cumplită. A fost alungată de acasă de familia ei, după ce a născut un copil din flori şi nu a fost de acord să-l abandoneze la spital.

Alina, o tânăra mama de 22 de ani, trăieşte într-o sărăcie lucie cu bebeluşul sau în Suseni, în Hunedoara. Casă lor este o baracă de numai doi metri pătraţi, iar averea o sobă şi un felinar. Nu au lumina decât de la soare, iar frigul şi foamea le transformă fiecare zi într-o lupta amară pentru supravieţuire. Ea şi fetiţă ei trăiesc din milă vecinilor.

Femeia lucra înainte cu ziua prin sat şi mai reuşea să câştige câte un bănuţ, dar acum e neputincioasă. Rudele au dat-o afară din casă, de supărare că Alina nu a fost de acord să-şi abandoneze fetiţă în spital. Iar tatăl copilei nici nu a mai vrut să ştie de ele.

 “N-o las pentru nimic în lume. Nu vreau să o abandonez, că şi eu am fost abandonată de mama mea. Eu pe Maria nu o las”, spune femeia.

alina1_w700_h800_q90

După ce a stat flamandă zile în şir, Alina nu şi-a mai putut hrăni pruncul pentru că i-a secat laptele.

În acte, fetiţă nou-născută are doar mama. Singură cu bebeluşul, în frig şi disperare, Alina e la capătul puterilor. Ajutorul social nu l-a primit de când s-a întors din spital, iar alocaţia copilei va ajunge la ea abia peste două luni.

 “Baie îi fac la vecini. Nu pot să îi fac baie în condiţiile astea, e foarte frig noaptea aici. Şi ziua şi noaptea”, mai spune tânăra mama.

Cu toate acestea, iubirea pe care i-o porta copilului îi da tinerei putere să meargă mai departe. Nu ştie cum o să trecă iarnă, care e mult mai grea într-un sat de munte, şi nici ce va face în continuare. Speră doar că Dumnezeu va privi iarăşi spre ele şi nişte oameni cu suflet mare o vor putea ajută.

CONTACT PENTRU DONAŢII:

Coletele pot fi trimise pe adresa Primariei, cu mentiunea “Pentru Pata Alina Isaura”

Primaria comunei Rîu de Mori
COD 337380 RÎU DE MORI, str. Principala, nr.1, judetul Hunedoara – ROMANIA
tel.: 0254 776046 fax. 0254 776047
e-mail: primariaraudemori@yahoo.com
Primar Niculita Mang – 0741.112.395
E-mail: primar@riu-de-mori.ro

ştirilerol.ro

9 răspunsuri

 1. mire_m923@yahoo.com' Mirela Moisa spune:

  a deschis cineva un cont pe numele ei? As vrea sa stiu..

 2. george@yahoo.com' Eu sunt interesat de viitorul copilului, mai putin de al Alinei spune:

  Asta nu e un caz in care donatiile ajuta, ba din contra fac mai mult rau. Donatiile sunt bune la o casa de batrani, la o casa de copii care functioneaza pe baza de donatii, nu in cazurile individuale, cand primesc ceva temporar , si apoi ce face mai departe cand nu mai primeste donatii? Prelungim saracia ,foamea mizeria si frigul in care traieste copilul. Solutia e simpla: Este Alina o mama responsabila? Este statul roman interesat de viitorul acestei tari deci interesat de copii acestei tari? Daca da, atunci copilul trebuie sa stea la casa de copii…alocatia lui merge la casa de copii, unde este bine ingrijit, unde are caldura, mancare, asistenta sanitara.si poate sa-si viziteze copilul zilnic. Alina sa-si caute de lucru, sa aiba serviciu cu carte de munca, sa caute o chirie corespunzatoare si atunci poate sa-si ia copilul la ea..sa-l dea la gradinita cu program prelungit sau sa-si gaseasca bona , samd, asta inseamna sa ai grija de copil , sa-i asiguri conditii corespunzatoare de dezvoltare si un viitor bun.Este in stare Alina sa faca asa sa-si poata creste copilul decent, nu din mila altora? e ok, dar daca nu, dupa 3-4 ani decazuta din dreprurile de parinte si statul isi ia obligatia sa-i asigure un viitor bun copilului….dat in adoptie unei familii care poate sa-i asigure copilului o viata si un viitor decent…Sigur ca statul trebuie sa urmareasca evolutia copilului in familia care l-a adoptat.Asta inseamna ca un stat e interesat de viitorul copiilor acelui stat.

  • Mai desteptule / desteapto, ai copii? cum poti sa vorbesti cu atata usurinta despre decaderea din drepturi? de unde stii tu ce e mai bine pentru acel copil? punete macar un minut in locul Alinei si vezi daca ai fi in stare sa-ti lasi copilul la casa de copii. De fapt daca gandesti asa, e clar ca ai face-o. Nu-ti mai da tu cu parerea despre cum ar fi mai bine copilului, dupa ce ai sa traiesti 1 luna viata Alinei, te rog sa vii sa-mi spui ca ai renunta la copil ca sa-ti gaseti servici. Nu desteptule, nu sa-si gaseasca Alina servici, e solutia, copilul are nevoie de mama langa el in primii doi ani, este mult mai important decat orice altceva, statul ar trebui sa asigure in astfel de cazuri, adapost in centre speciale, si nu-mi spune ca de unde bani, ca asa cum sunt bani de 3 mese pe zi pentru puscariasii care ne dau in cap, se por gasi bani si pentru micuta Maria si mama ei.

 3. olaroxy@yahoo.com' viata copilului la varsta asta e mama lui spune:

  Numai un copil care a crescut fără mama stie cat de dureros e. Alina stie asta din proprie experienta. Prezenta mamei in primele luni de viata ale copilului nu-i oferă numai ingrijire fizica, legatura copilului cu lumea se realizează prin mama, doar pe ea o recunoaste si o simte, in bratele ei se simte ocrotit si protejat pentru ca la rândul ei si mama simte nevoile copilului. Prezenta mamei intareste imunitatea copilului si oferă sănătate atât fizic cat si psihic. Daca tara vrea sa se gândească la viitorul ei s-ar asigura ca nici un copil nu creste fara parinti, fără dragostea lor. Ar trebui sa sterilizeze toate femeile si barbatii care- si abandonează copiii.

 4. trebuia pusa si o donatie prin sms

 5. are destui banii a fost azi un grup de mamcii acolo si se pare ca ar fi mintit doamnele la telefon ca nu are bani iar primarul fusese sa scoata cu ea 1000 d e eruo si au zis de ce ai mintit ca nu ai banii de mancare ,e de o hotie mare acesta femeie cu copilul sk cei d ela primarie sau luat de ea au spus ca e hoata ca profita de lume la telefon spuand ca nu are bani de soba si deabia scosese 1000 de euro si in ziua respectiva ii mai batuse cineva la usa sai ofere 120 de milioane deci casa e ca si cumparata nui mai trebuie bani are si mai multi din cate a spus primarul ,

 6. La Tg-Jiu este un centru social unde sunt gazduite mamele cu copii care nu au adapost sau care sunt lungate de acasa. Oare la Hunedoara nu e? Poate, intre timp, reusesc sa-si gaseasca alt adapost unde sa aiba conditii de trai. Este foarte greu sa supravietuiasca in aceste conditii si un om mare, dar un copilas mic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus