Social-democrații hunedoreni încep sâmbătă asaltul pentru recâștigarea județului.

Toate privirile vor fi ațintite pe municipiul Hunedoara, unde greii PSD se reunesc pentru a alege conducerea organizației județene a social-democraților.

În acest an, în premieră, alegerile pentru desemnarea conducerii județene a PSD Hunedoara nu vor mai avea loc la Deva, ci la Hunedoara. Deși mandatul președintelui Laurențiu Nistor ar fi expirat abia în 2017, social-democrații se întâlnesc în Conferință Județeană de Alegeri după ce conducerea centrală a PSD a stabilit alegeri la nivel național în toamna acestui an. Astfel, după ce au fost organizate alegeri în toate localitățile din județ, pe 12 septembrie, delegații vor valida conducerea filialei PSD Hunedoara, care va avea un mandat de 4 ani.

Ca și în 2013, Nistor nu are contracandidat

În ciuda zvonurilor care au circulat în mediul politic, singurul candidat înscris în cursa pentru funcția de președinte al PSD Hunedoara este deputatul Laurențiu Nistor. Actualul președinte a fost ales în această funcție în 2010, când i-a avut drept contracandidați pe Cosmin Nicula și Florin Cazacu. În 2013, Laurențiu Nistor a fost reales în funcție pentru al doilea mandat consecutiv.

La alegerile de sâmbătă va fi ales și Consiliul Județean al PSD Hunedoara (din care fac parte 145 de membri), Comisia de integritate și Comisia de control financiar. Ulterior Conferinței Județene de Alegeri, Consiliul Județean se va reuni în ședință pentru a desemna președintele executiv, secretarul general, trezorierul și vicepreședinții (între 11 și 17).

Tot sâmbătă, la Casa de Cultură din Hunedoara, vor fi reconfirmați în funcții și președinții organizațiilor de femei (Natalia Intotero) și de tineret (Dacian Ciodaru). Alegerile la cele două organizații vor avea loc la orele 10 (TSD), respectiv 12 (OFSD), urmând ca evenimentul principal al zilei, alegerile pentru funcția de președinte, să înceapă la orele 17.

PSD, obligat să-și asume un proiect politic pentru județ

Cu un singur candidat înscris în cursa pentru șefia organizației, teoretic alegerile de sâmbătă nu pot produce surprize. Pe de altă parte, având în vedere contextul politic județean și locul ales pentru desfășurarea alegerilor (municipiul Hunedoara), evenimentul de sâmbătă poate da tonul mesajului politic al PSD în alegerile locale din 2016.

Liderul reales va trebui să-și asume deschis lupta pentru Consiliul Județean Hunedoara, instituție condusă în ultimii 10 ani de PNL. Prin prisma rezultatului județean al alegerilor europarlamentare și prezidențiale de anul trecut când, până și în 16 noiembrie, PSD-ul lui Ponta a fost peste liberalii lui Iohannis, social-democrații hunedoreni s-ar putea păcăli cu iluzia unei victorii facile anul viitor. Un lucru e clar: dacă vor să câștige localele și parlamentarele, PSD Hunedoara și Laurențiu Nistor sunt obligați să vină în fața locuitorilor județului Hunedoara cu un proiect politic viabil.

„Județul are nevoie de dezvoltare. Cred că echipa PSD care va fi confirmată în urma alegerilor de la Hunedoara va fi cea care va da și președintele viitorului Consiliu Județean”, declara marți, încrezător, deputatul Laurențiu Nistor la postul local de televiziune Antena 1.

Municipiul Hunedoara se află în centrul atenției

Faptul că liderii naționali și delegații la Conferința Județeană de alegeri vor fi sâmbătă la Hunedoara este încă o lovitură de imagine și o declarare vădită a intențiilor pentru 2016: „PSD vrea să câștige alegerile în municipiul Hunedoara cu Dan Bobouțanu” – Laurențiu Nistor. Pe surse, a fost aleasă Hunedoara în urma unui sondaj intern, care îl dădea pe candidatul Bobouțanu cu șanse foarte mari să răstoarne binomul Viorel Arion-Carmen Hărău.

La evenimentul de sâmbătă și-au confirmat prezența președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, fostul ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, Doina Pană și europarlamentarul PES Viorica Dăncilă, alături de alți parlamentari și lideri regionali ai PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus