E alertă maximă în Timișoara! Pompierii au descins la Spitalul Victor Babeș, unde e alertă de radiații. Activitatea din laborator ar fi depășit anumiți parametri de siguranță, însă decoamdată nu există victime.

Iată informațiile care vin de la pompieri

“Echipajul CBRN din cadrul Detașamentului 1 Timișoara efectuează o misiune de cercetare radiologică unde, o zonă de teren prezintă radioactivitate crescută.

Materialul radioactiv se află în curtea Laboratorului de Igiena a Radiațiilor de pe strada Victor Babeș din Timișoara.

Cercetarea radiologică s-a efectuat în prezența și sub îndrumarea inspectorului CNCAN (Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare).

Echipajul CBRN a balizat zona la limita fondului natural de radiație. Facem precizarea că nu au fost persoane contaminate și nu există risc pentru populație, deoarece zona este în curtea laboratorului”.

Poliția a deschis rapid dosar penal

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J Timiș efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive, întrucât în curtea Laboratorului de Igiena a Radiațiilor de pe strada Victor Babeș din Timișoara ar fi fost identificată prezenței unei surse de radiații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus