În perioada 24 martie – 7 aprilie 2023 a avut loc la Botoșani ediția a XII-a a Concursului Regional de Teoria Muzicii „George Holca”. Concursul a fost organizat de Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani în cadrul proiectului „Sonorități pe portativ”, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

Concursul s-a adresat elevilor de clasele I-XII și a fost desfășurat atât în format fizic, cât și online, oferind șanse egale de participare tuturor elevilor, indiferent de poziționarea lor geografică. Alături de elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva, la acest concurs au participat aproape 200 de elevi de la școli, licee și colegii de profil din alte 10 județe și din Replica Moldova.

Scopul concursului a fost de a promova învățarea teoriei muzicii, de a identifica și de a sprijini talentul și pasiunea pentru muzică a elevilor, precum și de a întări colaborarea între instituțiile de învățământ.

În cadrul concursului, elevii au fost evaluați de către un juriu format din profesori de muzică și specialiști în domeniu, în diferite categorii, în funcție de nivelul lor de pregătire. Concurenții au avut ocazia să își demonstreze abilitățile în cunoașterea notației  muzicale atât prin redarea la prima vedere a solfegiilor și a exercițiilor ritmice, cât  și prin reconstiuirea, în urma dicteului, a unor fragmente muzicale. În urma evaluării, s-au acordat premii și mențiuni pentru fiecare categorie în parte, elevii fiind încurajați în a participa și la alte concursuri și evenimente muzicale importante.

Cu sprijinul și implicarea perseverentă a  profesorilor lor dedicați și pasionați – Ana-Maria Demian, Camelia Vânătoru și Flaviu Demian – elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva – secția Muzică – au cucerit numeroase și valoroase distincții după cum urmează:

 

Premiul I și Premiu de excelență:

Lazăr Timotei (clasa I, prof. Ana-Maria Demian ),

Jurjiu-Țandrău Gabriel (clasa a VI-a, prof. Ana-Maria Demian)

Premiul I

Demian Anamaria, Lungu Daria Maria, Pârva Anais, Nopcea Aimée (clasa I, prof. Ana-Maria Demian), Popa Daria, Vincze Robert (clasa I, prof. Camelia Vânătoru),

Burdun Denis Nicolas, Farcău Cristian Petru, Solnoc Ștefania Maria (clasa a II-a, prof. Ana-Maria Demian),

Costa Iedida Ami (clasa a IV-a, prof. Ana-Maria Demian)

 

Premiul II

Malea Carina (clasa I, prof. Camelia Vânătoru), Fedur Matei (clasa I, prof. Flaviu Demian),

Biro Petra Maria (clasa a II-a, prof. Ana-Maria Demian),

Lungu Alexandra Ioana,  Nicola Ada Raisa (clasa a IV-a, prof. Ana-Maria Demian),

Costa Talitha-Cumi (clasa a VII-a, prof. Ana-Maria Demian),

Marinică Samuel (clasa a VII-a, prof. Camelia Vânătoru),

Costa Iosia Emanuel (clasa a IX-a, prof. Ana-Maria Demian)

 

Premiul III

Neag Nicolas (clasa I, prof. Camelia Vânătoru),

Costa Theodora –Ana, Demian Anelisa (clasa a IV-a, prof. Ana-Maria Demian),

Oprița Denis (clasa a VI-a, prof. Camelia Vânătoru)

 

Mențiune

Angelina Daria Georgiana, Costeant Daniela, Danaila Iavorszky Tudor, Catrinoiu David, Fedur Natan (clasa I, prof. Flaviu Demian),

Coman Cristina (clasa a VI-a, prof. Camelia Vânătoru),

Csoboth Maya Karina (clasa a VI-a, prof. Ana-Maria Demian).

Colectivul Liceului de Arte „Sigismund Toduță” Deva își exprimă satisfacția privind participarea elevilor și implicarea profesorilor de teoria muzicii  în acest eveniment. În același timp, se bucură de oportunitatea de a încuraja în continuare dezvoltarea pasiunii pentru muzică și recunoașterea talentului elevilor prin participarea la astfel de concursuri de specialitate.

Sursa: Responsabil pentru relația cu presa,

Prof. Andreea Lupu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus