Pentru asigurarea unui grad corespunzător al siguranței rutiere, în perioada 17 – 19 noiembrie 2023, la nivelul județului Hunedoara, polițiștii rutieri au  efectuat mai multe acțiuni în trafic, în scopul prevenirii producerii accidentelor rutiere. Acțiunile preventive au vizat respectarea regimului de viteză legal, combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni și bicicliști, dar și neacordarea priorității de trecere autovehiculelor.

Așadar, polițiștii implicați în activitățile menționate au aplicat 254 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 36.830 de lei din care: 135 de amenzi pentru nerespectarea regimului de viteză legal stabilit și 119 de alte contravenții la regimul rutier.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 22 de permise de conducere, din care: 5  pentru depășirea cu  mai mult de 50 km/h a vitezei maxim admise, unul  pentru depășirea cu peste 70 km/h a limitei de viteză, 4 pentru conducerea unui autovehicul de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice, 2 pentru neacordare prioritate vehicule și 10 pentru alte abateri și au fost constatate 5 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Astfel pentru a exemplifica, la data de 18 noiembrie 2023, în jurul orei  14:00, polițiștii rutieri au depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, din municipiul Brad, care conducea un autoturism pe strada Morii, din municipiul Brad, fără a avea montate plăcute de înmatriculare. În urma verificărilor efectuate de către polițiști, aceștia au constatat că, valabilitatea autorizației de circulație provizorie a autoturismului era expirată.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus