„În perioada 12-31 ianuarie 2024, comisarii CJPC Hunedoara au desfășurat mai multe acțiuni de control în stațiunile montane din județ, respectiv Straja și Parâng. Controalele au vizat respectarea legislației din domeniul protecției consumatorilor, atât în ceea ce privește unitățile de cazare, cât și serviicile de alimentație publică și alte prestări de servicii specifice zonelor montane. Au fost verificate, în total, 16 operatori economici. Controalele s-au finalizat cu 26 de sancțiuni contravenționale: 7 avertismente și 19 amenzi în valoare totală de 77.500 de lei”, a anunțat Daniel Dumitran, comisar șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Hunedoara.

Au fost dispuse trei măsuri de oprire temporară a prestării serviciilor: două  pentru camere neconforme și o măsură pentru blocul alimentar.

Printre principalele deficiențe identificate în cadrul controalelor exemplificăm următoarele: camere de cazare neconforme, produse alimentare cu termen de valabilitate depășit, bloc alimentar neigienizat, funcționare fără certificat de clasificare.

De asemenea, au fost oprite definitiv de la comercializare produse alimentare în valoare totală de 3.645 de lei din cauza neconformității acestora.

1 2 3 4 5

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus