Două primării din județ au fost amendate și una avertizată de reprezentanții Autorității electorale Permanente care au efectuat săptămâna trecută mai multe controale pentru a verifica stadiul îndeplinirii obiectivelor de instruire și control electoral.

Primăria comunei Băcia s-a ales cu două amenzi de câte 1.000 de lei, iar cea din Certeju de Sus (foto sediu) cu una în valoare de 1.000 de lei. Primăria comunei Hărău a scăpat ceva mai ușor în urma controlului, primind doar două avertismente pentru neîndeplinirea obiectivelor de instruire și control electoral.

„Autoritatea Electorală Permanentă a desfășurat, în perioada 15-19 septembrie 2014, un număr de 92 de controale la nivel național, în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activității de instruire și control electoral. În urma acestora, au fost aplicate 100 de sancțiuni, 47 dintre acestea concretizându-se prin amenzi în cuantum total de 47.500 lei, iar 53 prin avertismente”, se arată într-un comunicat al Filialei Vest a Autorității Electorale Permanente.

AEP Vest a aplicat un număr de 26 de sancțiuni: 9 amenzi în cuantum total de 9.000 lei și 17 avertismente, pentru încălcarea dispozițiilor legilor electorale.

Acțiunile de control vizează verificarea modului de întocmire a listelor electorale; verficarea semnării listelor electorale de către persoanele abilitate și verificarea modului de actualizare a listelor electorale. Au fost verficate și respectarea de către primar a obligaţiei de a pune la dispoziţia alegătorilor spre consultare a listelor electorale permanente şi de soluţionare a întâmpinărilor privind omisiunile, dar și verificarea modului de păstrare şi recuperare a materialelor de logistică electorală.

LISTA COMPLETĂ A SANCȚIUNILOR APLICATE ÎN REGIUNE:

Județ Instituția controlată Sancțiune aplicată
Arad Primăria Cărand 2 amenzi de câte 1000 lei
Arad Primăria Lipova 2 amenzi de câte 1000 lei
Hunedoara Primăria Băcia 2 amenzi de câte 1000 lei
Hunedoara Primăria Certeju de Sus Amendă 1000 lei
Timiș Primăria Chevereșu Mare Amendă 1000 lei și un avertisment
Timiș Primăria Checea Amendă 1000 lei
Caraș-Severin Primăria Doclin 2 avertismente
Caraș-Severin Primăria Ocna de Fier 2 avertismente
Caraș-Severin Primăria Dognecea 2 avertismente
Caraș-Severin Primăria Goruia 2 avertismente
Caraș-Severin Primăria Ticvaniu Mare 2 avertismente
Arad Primăria Zerind Avertisment
Hunedoara Primăria Hărău 2 avertismente
Timiș Primăria Cărpiniș Avertisment
Timiș Primăria Șag Avertisment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus