Acum că şansele ca Mircea Moloţ să se întoarcă la şefia CJ Hunedoara sunt nule, ies la suprafaţă şi alte matrapazlâcuri moşite în mandatele acestuia.

Una din „investiţiile profitabile” dirijate de fostul preşedinte Mircea Moloţ vizează achiziţia unui autovehicul Volkswagen Touareg la mâna a doua pentru care administraţia a plătit cât pentru unul nou.

Cine s-a opus acestei „afaceri”

În plenul şedinţei Consiliului Judeţean Hunedoara din aprilie 2008, consilierul judeţean Ion Pitulescu i-a reproşat preşedintelui Mircea Moloţ că a alocat aproape un miliard de lei vechi pentru achiziţia unui SUV Volkswagen Touareg care a fost mai apoi pus la dispoziţia Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Hunedoara condus de Mariana Deac.

“Ati dat 350 de milioane, printr-o rectificare de buget, la Centrul de Creaţie Populară. Ce era în spatele hotărârii? De fapt, noi mai votasem 600 de milioane pentru un autoturism, dar doamna  nu se putea plimba cu fundul în Dacie şi i-am mai dat bani şi şi-a luat Touareg”, îi reproşa în public Ion Pitulescu lui Moloţ în 2008 care a adăugat: „Noi, aici încurajăm hoţia în loc să folosim banii altfel. E tragic!”

Touareg second-hand la preţ de maşină nou-nouţă

Surse din cadrul administraţiei judeţene susţin că respectivul Touareg a fost cumpărat de Consiliul Judeţean cu suma de 35.000 de euro de la o persoană fizică din Haţeg, maşina fiind deja folosită şi având la bord peste 250.000 de kilometri. Preţul plătit de administraţia judeţeană a fost mult prea mare în raport cu valoarea autovehiculului.

EXTRA: În 2008, un autovehicul VW Touareg NOU costa 30.000 de euro.

Observaţiile de la acea vreme au rămas însă fără niciun ecou, iar conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara şi-a văzut în continuare de “bunul mers” al treburilor administrative.

Problemele au început să apară însă după achiziţia maşinii care, potrivit surselor noastre, a stat mai mult prin ateliere auto pentru reparaţii, decât la dispoziţia instituţiei. Numai în ultimul an, administraţia judeţeană ar fi cheltuit aproape 90.000 de lei pentru reparaţii.

4 răspunsuri

 1. cristirica@yahoo.com' Cristian Racasan spune:

  Imi amintesc perfect momentul. Am vrut sa participam si noi (AUTOROM) cu o oferta la licitatia respectiva, dar ni s-a sugerat ca nu are rost sa participam pentru ca se cauta masini noi. Am fost mai apoi surprins sa aflu ca respectivul Touareg a fost SH si a fost vandut de catre o persoana fizica…pentru ca nu ma gandeam ca o persoana fizica (a carei tranzactii cu bunuri mobile nu sunt impozitate de ANAF) poate participa la o licitatie publica de furnizare la o institutie a statului.

 2. Am știut de mult că acest individ este corupt și hot.
  Sã i se confiște averiile care le dobîndește ilegal.
  Ca să vezi tara românească este plină de penali,corupti,și hoti.
  Să le fie rușine ,acești indivizi trebuie să plătească ,nu cu arest
  la domiciliu la Bîrcea lîngă Hada.

 3. De ce se vorbeste doar despre “maruntisuri” si nu se dezvaluie marile tunuri cu fonduri APIA (dezvaluiri facute si de ziarul national despre cum MOLOT a acaparat munti intregi, fonduri de vanatoare)? Nimeni nu a observat ca in spatele tuturor acelor actiuni asa-zise culturale se ascundea de fapt un alt mod de a frauda banul public?
  Presa locala nu scrie nimic despre toate astea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus