Pacienții sunt tratați în spitale dezinfectate cu substanțe pe care statul nu le controlează în laborator, arată o anchetă recentă a GSP.

O anchetă prezentată de ”Gazeta Sporturilor” face publice documente interne de la o firmă care are contracte cu aproape toate spitalele din țară, între care se află și cele din județul Hunedoara.

Datele arată că substanțele se produc cu o concentrație mult mai mică decât cea pe etichetă. Compania are 796 de contracte, de 29,2 milioane de euro în total, cu peste 300 de spitale din 40 de județe în ultimii ani.

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu susține că nu știa că statul nu face analize de laborator pentru substanțele dezinfectante. O dezinfecție de proastă calitate este una dintre cauzele care conduc la apariția infecțiilor in spitale. Îmi doresc ca mâine să avem toate aceste elemente care să ne ajute la a începe să descifrăm această problemă. Chiar dacă noi o să prezent,m datele pe care am reușit să el adunăm de la spitale, sunt convins că toate datele rezultate din investigațiile celor interesați de această problemă ne vor ajuta”, a declarat Patriciu Achimaș-Cadariu, la Realitatea TV.

Concluziile anchetei:

 • Victimele de la „Colectiv” au murit și milioane de români sunt tratați în spitale dezinfectate cu substanțe pe care statul nu le controlează niciodată în laborator
 • Nici măcar când le dă avizul de comercializare.
 • „Noi comparăm doar eticheta și avizul”, spune, uluitor, Direcția de Sănătate Publică (DSP)!
 • Asta chiar dacă Gazeta a găsit, chiar în rapoartele oficiale ale DSP, că autoritățile sanitare au prins „o concentrație mai scăzută decât pe etichetă” pentru unele antiseptice.
 • Ziarul face publice documente interne de la fabrica Hexi Pharma, liderul pieței și firma care are contracte cu peste 300 de spitale din 40 de județe, care arată cum se produc dezinfectante cu o concentrație mult mai scăzută decât cea de pe etichetă.
 • Sunt exact substanțele remarcate și de DSP.
 • Contactată, firma nu a negat până la această oră autenticitatea rețetelor de fabricație aflate în posesia ziarului.
 • „Semnătura pare, într-adevăr, a mea. Dacă am semnat, nu am știut ce am semnat, pentru că eu știu chimie cît dumneavoastră, nu mai mult! Am lansat o anchetă internă”, spune directorul general al Hexi Pharma, care este biochimist.
 • Aceste biocide sunt folosite pretutindeni în spitale: chirurgii se spală cu ele pe mâini, mesele de operație sunt curățate cu ele, bisturiele sunt sterilizate cu ele și, tot cu ele, se spală orice încăpere, de la saloane la terapie intensivă.
 • Și culmea ironiei: vânzările firmei s-au dublat după drama de la Colectiv.

ANCHETA INTEGRALĂ PE TOLO.RO

5 răspunsuri

 1. iliedobre@yahoo.com' fost pacient spune:

  la spitalul din Deva sunt sectii unde nu poti sa stai nici pe hol de mirosul de urina si altele… mirosul vine de la modul in care se face curatenie si desinfectie… mai grav este ca la sectia de chirurgie mirosul e cel mai insuportabil, efectiv nu poti sa respiri, nu stiu cum de se pot vindeca bolnavii in asemenea conditii . mergeti sa vedeti si sa constatati la fata locului.

  • floricamaciu@yahoo.com' tot un fost pacient spune:

   O minciuna gogonata!!
   Si eu am fost internat in aceasta sectie de la spitalul din Deva dar am fost impresionat de curatenia si modul in care am fost tratat de tot personalul .
   Oricum<>

  • Cred ca ai fost pacient pe vremea lui Ceausescu. Acum e ca in spitalele din occident.

 2. Toti decidentii (politici) au stiut despre dezastrul din sistemul sanitar, inclusiv despre faptul ca in spitale se moare pe capete.
  Cand spun -politici- ma refer la faptul ca toate spitalele au fost capusate de mafia politica, numirea in functii de conducere a membrilor paridelor care s-au perindat la putere a distrus sistemul sanitar.
  Membrii marcanti ai tuturor partidelor au derulat si deruleaza(prin rude sau interpusi) in continuare contracte dezavantajoase pentru spitale dar care aduc bani multi in buzunarele politicienilor.
  Orice incercare de a stopa jaful si administrarea dezastruoasa a spitalelor a fost sanctionata drastic(amenintari, santaj, abuzuri, etc.) chiar de catre cei care au responsabilitatea bunei functionari a spitalelor.
  Toata activitatea manageriala a spitalelor este axata pe dirijarea banilor publici catre partidele politice si reprezentantii lor, fara a se tine cont de nevoile spitalelor in acordarea asistentei medicale la standardele de calitate si siguranta necesare.
  Dl Basescu a gasit un bun subiect de campanie electorala, dar uita ca totul a inceput si s-a consolidat in timpul mandatelor sale.
  Abia acum isi aduce aminte despre informarile pe care cu siguranta le-a primit, dar pe care nu le-a bagat in seama deoarece familia d-nei UDREA avea o “felie mare de tort” din ceea ce se numeste “distrugerea spitalelor publice”!

 3. abc@abc.ro' gheorghe spune:

  Mai Victore vad ca ai rosu in git si suflet.Ia spune tu ceva de Dotore,Bombonel,Hrebe,D.I.Popescu,,gura strimba de bucuresti,Vanghelus si multi alti tovarasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus