Hunedoara ocupă locul al 37 - lea la nivel național atât în ceea ce privește salariul brut, cât și cel net

Ultima raportare oficială a Direcției Județene de Statistică Hunedoara, cea pentru luna martie 2023, arată că județul Hunedoara a mai coborât un loc în topul național al salariilor și ocupă poziția a 37 – a din 41 de județe și municipiul București, atât la veniturile nete, cât și la cele brute. Deci, Hunedoara se numără între ultimele cinci județe din România la câștiguri salariale

În județ, salariul mediu net reprezintă 75 la sută din media pe țară, iar cel brut 72 la sută din media pe țară.

Valoarea salariului net în județ este de 3.431 de lei față de 4.554 de lei media pe țară, iar a celui brut de 5.246 de lei față de 7.290 de lei media pe țară.

În județ sunt 110.616 angajați, la o populație de 361.567 locuitori. Numărul pensionarilor este de 120.876. Prin urmare, în județ sunt cu 10.000 de pensioanri mai mulți decât salariați.

8 răspunsuri

 1. mihaisiminiciuc88@gmil.ro' Siminiciuc Mihai. spune:

  Nu e un calcul real.Eu cel puțin iau net 2.030.roni.Lucrez calificat la Primărie.

  • Monalise Hihn spune:

   Este vorba despre salariul MEDIU, adică o medie a câștigurilor salariale ale tututuror angajaților. Se adună câștigurile și se împart apoi la numărul de angajați. O zi frumoasă!

   • zsogoniulian@gmail.com' Zsogon Bogozi Iulian spune:

    361,567−110,616−120,876=130,075 acești 130,075 au câștigat la loto și nu mai lucrează în fabrici pe 1,845 net și 3,000 brut🤣. O zi frumoasă!

    • Monalise Hihn spune:

     Copiii nu îi puneți la socoteală? Șomerii? Persoanele casnice sau care nu au pensii? Studenții? Cei care beneficiază de venit minim garantat? O zi frumoasă!

     • zsogoniulian@gmail.com' Zsogon Bogozi Iulian spune:

      Corect👍
      Eu am calculat doar ce îi publicat în știre ,oricum numărul celor ce nu lucrează este mult mai mare și creste continu

 2. bartliviudumitru@gmail.com' LIVIU DUMITRU spune:

  Din păcate suntem mulți angajați cu calificare profesională și atestate,iar salariile sunt de mizerie minim pe economie.Sunt șofer pe mașină de mare tonai,iar patronatul are dreptul să ne ofere minim pe economie 1900 lei pentru că meseria de șofer așa e în nomenclatorul de meserii.Bătaie de joc se lucrează 13 -15 ore pe zi si ore de noapte obligatoriu și ești platit cu 1900 lei.Da intr-adevar luam diurnă de deplasare dar se cheltuie pe mâncare și strictul necesar

  • zsogoniulian@gmail.com' Zsogon Bogozi Iulian spune:

   Noi suntem de vină că nu suntem uniți,mai bine murim in sărăcie decât sa luptăm pt.noi și pt.viitorii,ne merităm soarta…o să fie din ce în ce mai rău.

 3. vecovig347@soremap.com' Nicolae Claudiu spune:

  Toate aceste statistici fiind posibile doar din pricina loviturii de stat din 1989, terapiei de soc care a urmat (asta include privatizari) si distrugerea INTENTIONATA a CSH. Capitalismul adus de UE si USA trebuie rapus din radacini, dar pana atunci, situatia se va inrauitatii.

  O zi buna va doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus