Cei doi tineri, Sergiu Neag şi Sabin Ardelean, care la începutul lunii februarie a.c. l-au băgat în spital pe şeful Postului de Poliţie Bretea Română, după ce l-au forţat să iasă cu maşina în afara carosabilului, au fost condamnaţi.

Luni, Tribunalul Hunedoara i-a condamnat pe cei doi tineri la închisoare cu executare, însă hotărârea nu este definitivă, ci are drept de apel în termen de 10 zile.

Astfel, instanţa a respins cererile inculpaţilor de schimbare a încadrării juridice. Dacă Sergiu Neag a primit opt ani şi şase luni de închisoare şi trei ani interzicerea anumitor drepturi cetăţeneşti, Sabin Ardelean s-a ales cu opt ani şi opt luni de închisoare şi trei ani interzicerea anumitor drepturi cetăţeneşti. Ambii, deţinuţi în Penitenciarul Aiud, au fost pedepsiţi pentru comiterea infracţiunii de ultraj raportată la infracţiunea de tentativă de omor.

Totodată, Sabin Ardelean mai are de executat patru luni de închisoare, condamnare cu suspendare primită în anul 2012, urmând ca în final să stea nouă ani după gratii.

Cei doi nu au scăpat nici de plata daunelor morale şi materiale.

„Obligă pe inculpaţii Neag Ioan Sergiu şi Ardelean Sergiu Sabin în solidar, pe inculpatul Neag Ioan Sergui în solidar şi cu SC Carpatica Asig Sibiu să plătească părţii civile Obreja Paul Nelu suma de 22.197 lei cu titlu de daune materiale şi suma de 200.000 lei cu titlu de daune morale (…) obligă pe inculpatul Neag Ioan Sergiu în solidar cu SC Carpatica Asig Sibiu şi pe inculpatul Ardelean Sergiu Sabin să plătească fiecare părţii civile Obreja Paul Nelu suma de câte 6.750 lei cu titlu de cheltuieli judiciare (…) obligă pe inculpatul Neag Ioan Sergiu în solidar cu SC Carpatica Asig Sibiu şi pe inculpatul Ardelean Sergiu Sabin la plata sumei de câte 6.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat”, se arată în hotărârea judecătorească.

Hunedorenii au ajuns în faţa instanţei după ce în noaptea de 7/8 februarie l-au şicanat în trafic pe agentul principal Paul Nelu Obreja, șeful Postului de Poliție din comuna Bretea Română, şi l-au forţat să iasă cu maşina în decor. Acesta a fost chemat la un caz de furt, însă bărbatul nu a mai apucat să ajungă la fața locului. Pe drum, cei doi l-au agresat în trafic, până ce acesta s-a răsturnat și a rămas încarcerat în fiarele contorsionate ale mașinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus