Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri o hotărâre pentru suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) cu suma de 25,584 milioane lei, în scopul deblocării financiare a 11 localităţi aflate în insolvenţă, în executare silită sau în imposibilitate de plată.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale, “hotărârea are la bază solicitări ale autorităţilor administraţiei publice privind situaţiile de blocaj financiar în care se regăsesc unele unităţi administrativ-teritoriale”.  

Sursa citată a precizat că cele 11 localităţi sunt oraşul Aninoasa şi municipiul Lupeni (Hunedoara), comuna Izvoarele (Giurgiu), comuna Ciocăneşti ( Dâmboviţa), municipiul Reşita (Caraş-Severin), oraşul Luduş (Mureş), comunele Teaca, Livezile, Budacu de Jos şi Parva (Bistriţa-Năsăud) şi comuna Dudeştii Vechi (Timiş).   “În unele cazuri, este vorba de datorii şi arierate acumulate timp de peste cinci ani”, a precizat MDRAP.

Actul normativ prevede, de asemenea, că decontarea sumelor se va realiza în baza documentelor justificative transmise de unităţile administrativ-teritoriale.

“Ordonatorii principali de credite ai bugetului local din fiecare localitate în cauză vor răspunde de modul de utilizare, în conformitate cu dispoziţiile legale, a sumelor repartizate”, a mai comunicat Ministerul Dezvoltării.

ADEVĂRUL

Foto: afacerivj.files.wordpress.com

Un răspuns

  1. Pingback: Hunedoara, judeţ campion la arierate în Transilvania - Hunedoara Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus