De la cel mai iubit la cel mai detestat român

Astăzi, Ion Iliescu împlinește 90 de ani. Așa a vrut Dumnezeu, așa o fi decis natura sau, poate, amândouă și ceva în plus. Dumnezeu să-i dea sănătate! Nu pot să fiu de acord cu scelerații care îi doresc moartea. Un lucru e clar – nimeni, niciodată, nu va mai putea să obțină la alegeri scorul lui Ion Iliescu din 20 mai 1990. A fost singura dată când nu a existat un tur al doilea la prezidențiale. A avut vreo 12 milioane de voturi în favoarea sa atunci. Își rupeau românii hainele de pe ei de teamă că nu vor ajunge să îl voteze. De ce au făcut-o? Pentru că aveau nevoie de un nou tătuc, desigur. Ion Iliescu era cel mai iubit român.

Nu cred că după 1990 a mai fost vreun român despre care să se fi scris și spus atât de multe lucruri. Revoluția, Târgu Mureș – martie 1990, mineriadele ș.a.m.d., adică evenimente neclare, ce au marcat definitiv soarta României, despre care e imposibil să aflăm vreodată tot adevărul, au devenit pietre care îi vor atârna de gât câte zile va avea pe acest pământ și după.

Nu mi-a plăcut niciodată, nu l-am votat niciodată. Nici măcar atunci când, speriați, mulți cunoscuți s-au înghesuit să îi dea votul, ca să nu ne procopsim cu Vadim președinte. Nu m-am dus la vot. A fost singura dată. Nu l-am urât niciodată. Oricât ar încerca astăzi să se scuze cei care l-au votat de-a lungul vremii, ei l-au făcut posibil. Degeaba astăzi este, poate, cel mai detestat român. Voturile din mai 1990 le-au dat 12 milioane de români. Nu ar trebui să uităm niciodată, așa că mai ușor cu ura. Membri ai familiei dumneavoastră l-au votat, au crezut în el!

Ne place sau nu, Ion Iliescu va fi consemnat în toate cărțile de istorie drept președintele care a întrunit cel mai mare număr de voturi dat vreodată de români, în cadrul unui scrutin democratic. De ce? Pentru că așa e poporul român!

3 răspunsuri

 1. La multi ani cu sanatate pentru domnul Iliescu , a fost unul dintre cei mai buni presedinti .

 2. La mulți ani CU EXECUTARE !!!
  Îi doresc acestui nemernic să trăiască încă o mie de ani și să-i petreacă pe toți în pușcărie pentru crimele comise împotriva românilor și slugărnicia arătată față de sovietici.
  Nu că ăștia de azi or fi mai breji, dar el e primul rău postdecembrist.

 3. Salutari@Brucan.ro' Atunci a fost Duminica Orbului. Dar acum ? spune:

  Se spune ca dupa ce a aflat rezultatul alegerilor din 20 Mai 1990, Petre Tutea ar fi spus ceva care incepea cu: – Am fost un dobitoc…
  Totusi sociologic si crestineste este o eroare sa le fie reprosate oamenilor dezinformati si speriati dorinta de certitudine si securitate, pe care, printr-un exercitiu mediatic la care a subscris buna parte din mass media, grupul complotistilor care au dat lovitura de stat din Decembrie 1989 le-au indus maselor dezinformate si speriate.
  Cine este mai batran sau mai documentat, stie ce deznadejde a cuprins milioane de oameni de pe intreaga planeta la moartea lui I.V.Stalin….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus