Mai sunt doar 30 de zile până la 1 Decembrie, Ziua Națională a României, ziua în care în urmă cu 100 de ani România a devenit MARE. Că apoi România a pierdut o parte din teritorii, e altă discuție pe care, evident, nu o pot expedia într-un editorial.

Revenind, mai avem puțin până la Ziua Națională. Din nou, sunt convinsă că se va umfla rânza în noi, vom da ochii peste cap, ne vom crede poporul ales de Dumnezeu ș.a.m.d.

Tocmai de aceea, cu sinceritate, îmi puteți răspunde la câteva întrebări? „Cine era prim-ministru al României în decembrie 1918?”, „Ce s-a întâmplat la 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia?”, dar mai ales „îmi puteți spune numele vreunui delegat din localitatea dumneavoastră la Marea Adunare de la Alba Iulia”?

Probabil că nici nu contează, nu-i așa?!

Trăiască România!

Un răspuns

 1. accredit_ro@yahoo.com' Fie sa renasca numai cei ce har..... spune:

  Practic, pana la 1 Decembrie 2018 nu se pot construi nici spitale, nici autostrazi si nici nu se pot repara marile erori comise in trecutul mai indepartat sau mai apropiat….
  Am putea insa face efortul necesar unei evaluari critice si responsabile ceeace, in fond, nici n-ar fi putin lucru si oricum este absolut necesar ! Caci ne-o datoram noua dar si inaintasilor si mai ales urmasilor !
  Asa incat, cea mai rezonabila atitudine ar fi una de reflexie lucida la anii care au trecut din 1918, inclusiv la sansele irosite si la responsabilitatile fiecarui esec. Un astfel de efort ar trebui continuat cu unul de asumare si cu o proiectie lucida si responsabila a ceeace trebuie si se poate face in viitorul imediat si in perspectiva.
  Abia asa am putea spune ca trecutul nu a fost zadarnic…
  Iar ca atitudine de fond, spusele lui Eminescu sunt mai actuale ca oricand:
  – Nu spera si nu ai teama….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus