Când vom avea autostradă până la granița de vest a țării?

A1 Lugoj – Deva (loturile 2, 3 si 4) – 72 km

Filmarea video incepe cu lotului 4 dinspre Deva (aproape de capatul autostrazii Orastie – Deva, langa localitatea Soimus), trece pe langa cimitirul ilegal de la Branisca ce ingreuneaza lucrarile (minutul 1:17) si continua de-a lungul loturilor 2 si 3 pana la autostrada Lugoj – Deva, Lot 1 data in folosinta in decembrie anul trecut si care incepe de langa localitatea Dumbrava. (minutul 20:09).

Contractele pentru Loturile 2 si 3 au fost semnate la finele anului trecut, iar in secventele video se vad primele semne de lucrari pe teren. In mod normal tronsoanele ar trebui sa fie gata pana la finele anului 2015, insa in prezent exista probleme si in teren si in ceea ce priveste documentatia oficiala.

Cel mai inaintat lot este de departe lotul 4, cel pe care lucreaza firma romaneasca UMB Spedition, cu toate ca pentru tronsonul in cauza constructorul nu are nici proiectul tehnic aprobat, nici autorizatie de constructie.

In schimb, pe loturile 2 si 3 lucrarile nu par a fi foarte inaintate, iar prezenta constructorului pe santier este una slaba.

Lotul 2 din Lugoj – Deva – 28,6 kilometri – Constructor: Asocierea JV SALINI SPA – SECOL SpA

Lotul 3 Lugoj – Deva – 21,14 km – Constructor: TELOXIM CON SRL – COMSA SA – ALDESA CONSTRUCCIONES SA – ARCADIS EUROMETUDES SA

Lotul 4 Lugoj-Deva – 22,14 km – Constructor: Asocierea Tehnostrade SRL – Spedition UMB SRL

A1 Timisoara – Lugoj, lot 2 – 25,6km – Constructor: Tirrena Scavi

Filmarea incepe din capatul vestic al autostrazii Luhoj-Deva lot 1, de la finalul portiunii de 10 km finalizata, dar nedeschisa in decembrie 2013 traficului auto pentru ca se termina in camp, fara posibilitatea descarcarii circulatiei.

In primii kilometri de dupa tronsonul finalizat, pe traseul A1 Timisoara – Lugoj Lot 2, se vad miscari ample ale constructorilor, semn ca este posibila o finalizare partiala a tronsonului pana la nodul de la Topolovatu Mare (minutul 2:00) astfel incat sa se dea drumul la trafic si la cei 10 km finalizati din autostrada dinspre Lugoj. 

SURSA: Mediafax

Sursa foto: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus