Candidatul Partidului Socialist la președinția Braziliei, Eduardo Campos, și-a pierdut viața după ce avionul privat la bordul căruia se afla s-a prăbușit miercuri în orașul Santos, situat pe litoralul statului brazilian Sao Paulo, transmit agențiile internaționale de presă citând autoritățile braziliene.

Avionul de tipul Cessna 560XL decolase de la Rio de Janeiro. Potrivit armatei, aparatul a ratat aterizarea pe aeroportul din localitatea Santos, iar după ce a luat din nou altitudine turnul de control a pierdut contactul cu echipajul, ulterior avionul prăbușindu-se într-o zonă rezidențială a acestui oraș.

Candidatul socialist era însoțit de membri ai staff-ului său electoral, însă niciuna dintre cele șapte persoane din avion nu a supraviețuit. Alte cel puțin zece persoane aflate la sol au fost rănite.

În vârstă de 49 de ani, Eduardo Campos era pe poziția a treia în sondajele efectuate în perspectiva scrutinului ce se va desfășura pe 5 octombrie. În 2004-2005 a fost ministru al științei și tehnologiei, ulterior devenind deputat, iar din anul 2007 a fost guvernator al statului Pernambuco, poziție din care a demisionat în luna aprilie pentru a candida la președinție.

În urma decesului contracandidatului ei în alegeri, președinta Dilma Rousseff a anunțat că-și suspendă timp de trei zile activitățile electorale.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus