Dosarul se judecă pe fond la Judecătoria Hunedoara.

Gabriel Gal, în vârstă de 30 de ani, din Hunedoara, a fost trimis în judecată pentru furt calificat.

Vă reamintim că în noaptea de 1/2 mai din incinta Castelului Corvinilor, prin spargerea unui geam, a fost sustrasă din casa de bilete suma provenită din încasări.

Câteva zile mai târziu, polițiștii l-au arestat din spitalul de la Hunedoara pe Gabriel Gal, un tânăr în vârstă de 30 de ani, care fusese operat la un picior. Acesta a declarat că s-a rănit în urma unei altercații. Asupra sa au fost găsiți doar 1.800 de lei, iar restul banilor – nici până astăzi.

La sfârșitul lunii iulie, Consiliul Local Hunedoara a decis ca Primăria să se constituie parte civilă în acest dosar, suma pe care o cere în instanță este de aproximativ 174.000 de lei. După judecarea pe fond, înainte să pronunțe soluția, Judecătoria Hunedoara a decis:

Solutia pe scurt: „Repune cauza pe rol şi dispune reluarea cercetării judecătoreşti. Stabileşte termen de judecată la 09.01.2018”.

Repunere a cauzei pe rol, măsură dispusă de instanţă în vederea reluării judecăţii atunci când constată, cu prilejul deliberării, că anumite împrejurări de fapt sau de drept au rămas nelămurite. Măsura se dispune, adeseori, în scopul respectării unor principii procesuale, cum sunt principiul adevărului, al contradictorialităţii şi al dreptului la apărare.

Repunere a cauzei pe rol poate fi dispusă pentru efectuarea unor dovezi suplimentare în vederea lămuririi anumitor împrejurări de fapt; ea poate fi ordonată chiar şi pentru discutarea de către părţi a unor probleme de drept ce nu au format obiect al dezbaterilor contradictorii (de pildă, în ipoteza în care părţile au făcut unele susţineri noi în cadrul concluziilor scrise).

În scopul reluării activităţii procesuale, instanţa va fixa un termen la care urmează să fie citate părţile; judecata se va limita la clarificarea problemelor ce au ocazionat repunere a cauzei pe rol. Această măsură poate fi dispusă şi de către instanţa de apel sau de recurs, dacă constată, cu prilejul deliberării, că anumite împrejurări ale cauzei necesită noi lămuriri; în toate cazurile, repunerea cauzei pe rol se poate dispune după închiderea dezbaterilor, dar înainte de pronunţarea hotărârii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus