Luni, 25 august, absolvenții de liceu vor susţine proba scrisă la limba română în cadrul celei de-a doua sesiuni de bacalaureat. La fel ca şi în sesiunea de vară, elevii vor primi două tipuri de subiecte Română - subiecte Bacalaureat 2014 Română profil Real şi Tehnologic şi Subiecte Bacalaureat 2014 Română profil Uman şi Pedagogic.

Bacalaureat 2014 toamna subiecte şi barem română. Absolvenţii vor începe examenul la ora 9:00 şi vor avea la dispoziţie 3 ore pentru a rezolva cele trei subiecte, dar nu vor avea voie să părăsească sala de examen mai devreme de o oră şi jumătate. La fel ca şi până acum, examenul se desfăşoară în săli dotate cu camere de supraveghere.

La proba scrisă de limba şi literatura română, candidaţii  vor primi subiectele diferenţiat în funcţie de profil: profil real, tehnologic şi vocaţional şi profil uman şi pedagogic. Elevii vor avea de rezolvat trei subiecte, notate fiecare cu 30 de puncte, la care se adaugă 10 puncte din oficiu.

În sesiunea de vară a examenului de bacalaureat, rata de promovare la nivel naţional a fost de 60,65%, după soluţionarea contestaţiilor, mai mare cu 4,25 puncte procentuale decât în 2013, aceasta fiind şi cel mai bun rezultat din ultimii patru ani.

În județ, procentul de promovare a examenului de Bacalaureat în sesiunea din vară a fost de 56,21%.

gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus