Administraţia locală din Lupeni va primi primi bani pentru acoperirea unei tranşe din datoriile pe care le are către firmele private în urma investiţiilor derulate în staţiunea montană Straja.

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Mirela Matichescu, a declarat miercuri că în conturile Primăriei Lupeni vor intra 8.320.000 de lei. 

“Partea de dedicare către promovarea turismului în această zonă o consider foarte importantă. O văd ca și o soluție pentru relocarea locurilor de muncă disponibilizate din domeniul minier către o posibilă dezvoltare pe sectorul turistic. Vrem să găsim resurse pentru a finaliza proiectele începute de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului. Anunț, în premieră, că după o perioadă de doi ani de zile în care nu s-au mai alocat fonduri pentru aceste proiecte s-au găsit resurse și în următoarele două săptămâni va fi alocată suma de 8.320.000 lei către Consiliul Local Lupeni o primă sumă din totalul ce însemană 52 milioane datorii pe care Autoritatea le înregistrează către Consiliul Local. Este o intenție, nu neapărat a autorității, cât a întregii guvernări de a continua proiectele de investiții din programul Schi în România”, a spus, miercuri, la Petroșani, vicepreședintele ANT.

CITEȘTE ȘI: Cum arată BAZINUL DE ÎNOT de la PETROŞANI

Investiţiile în domeniul schiabil Straja nu au mai fost finanţate de aproximativ doi ani. Administraţia locală din Lupeni, implicată în proiectul Straja, a ajuns să acumuleze datorii de peste 50 de milioane de lei pentru lucrările efectuate de firmele private.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus