Tribunalul Hunedoara a admis revocarea măsurii preventive luate de DIICOT față de comisarul șef Traian Berbeceanu.

Fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, comisarul șef Traian Berbeceanu a solicitat judecătorilor Tribunalului Hunedoara ridicarea măsurilor preventive luate de procurorii DIICOT la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut.

Traian Berbeceanu a fost eliberat din arest de completul de la ÎCCJ după ce a petrecut 33 de zile în arest. Potrivit măsurii preventive instituite în noiembrie 2013, polițistul hunedorean trebuia să respecte mai multe obligații, printre care: să se prezinte la organele judiciare ori de câte ori este chemat, să se prezinte la Poliţia municipiului Deva conform programului de supraveghere întocmit de organele de poliţie menţionate, să nu-şi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organelor judiciare și să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme.

Pe lângă aceste măsuri, Traian Berbeceanu nu avea voie să se întâlnească cu 46 de persoane care au diferite calități în dosarul instrumentat de procurorii DIICOT Alba.

Decizia Tribunalului Hunedoara nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs de procurorii DIICOT.

Cum „l-au lucrat” procurorii și polițiștii pe comisarul șef Traian Berbeceanu

Toți cei indicați de comisarul șef Traian Berbeceanu ca fiind artizanii „mârșăviei” care a stat la baza reținerii și mai apoi a arestării sale, sunt anchetați de Direcția Națională Anticorupție pentru abuz în serviciu, corupție și represiune nedreaptă. Doi procurori și un polițist judiciar sunt urmăriți penal de procurorii DNA.

Comisarul șef Traian Berbeceanu este învinuit în dosarul instrumentat de procurorii DIICOT Alba Iulia, dar are calitatea de martor în dosarul procurorilor DNA care îi anchetează pe procurorii care au întocmit primul dosar pentru abuz în serviciu și represiune nedreaptă.

În prezent, Traian Berbeceanu este încadrat la unul din serviciile din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara.

Dan Radu Rușanu către Traian Berbeceanu: „Ai două minute să părăsești biroul primarului sau, în două zile, ieși din Poliție!”

A mai căzut un mit: „Excelența sa”, Dan Radu Rușanu, reținut de DNA pentru constituire de grup infracțional, favorizarea infractorului și complicitate la abuz în serviciu

Un răspuns

  1. sandu.dorina58@yahoo.com' Sandu Dorina spune:

    si pe cand scoaterea de sub urmarire penala si repunerea inapoi in functie, comisare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus