După o zi plină de eforturi și angajament din partea comunității, suntem bucuroși să vă prezentăm bilanțul final al Zilei de Curățenie Națională 2023, care a avut loc pe 16 septembrie. A fost o zi memorabilă pentru mediu și pentru comunitate, cu rezultate impresionante, iar mobilizarea voluntarilor a atins un nou record pentru județul Hunedoara.

Cu toate acestea, înainte de a dezvălui rezultatele, trebuie să aducem la cunoștința tuturor că Ziua de Curățenie Națională 2023, programată inițial pentru data de 16 septembrie, a trebuit să fie amânată în unele localități din cauza condițiilor meteo nefavorabile care au afectat Valea Jiului. Siguranța și binele voluntarilor noștri sunt prioritatea noastră, și din acest motiv am luat decizia dificilă de a amâna evenimentul pentru perioada 18.09 – 23.09.2023.

Iată câteva cifre cheie din această zi de acțiune:

  • 4530 de voluntari devotați: Peste 4500 de cetățeni din întreag județul au răspuns apelului nostru și s-au alăturat Zilei de Curățenie Națională. Cu entuziasmul și determinarea lor, au demonstrat încă o dată că suntem o comunitate unită și dedicată protejării mediului nostru înconjurător.
  • 4835 de saci adunați: Cu mâinile lor muncitoare și inimile pline de dorința de a face o schimbare, voluntarii noștri au adunat nu mai puțin de 4835 de saci de deșeuri din natură.

Aceste cifre reprezintă un succes incredibil și un exemplu elocvent al puterii comunității atunci când lucrează împreună pentru o cauză nobilă. Suntem profund recunoscători pentru angajamentul și sprijinul tuturor celor care au făcut parte din această zi de curățenie excepțională.

Mulțumim unităților administrativ-teritoriale (primăriilor) participante, care au jucat un rol esențial în organizarea evenimentului și au acționat ca coordonatori locali. Fără implicarea lor dedicată, acest eveniment nu ar fi fost posibil.

Mulțumim și partenerilor și invitaților instituționali care ne-au susținut în acest demers important: Instituția Prefectului – Județul Hunedoara, Consiliul Județean Hunedoara, Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara, Garda de Mediu – Comisariatul Județean Hunedoara, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Hunedoara, Supercom SA, Inspectoratul Școlar Hunedorean, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate Hunedoara, Sistemul de Gospodărire a Apelor Hunedoara, Sistemul Hidrotehnic Independent Petroșani, Direcția Silvică Hunedoara, Administrația Parcului Național Retezat, Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, Serviciul Public Județean Salvamont Hunedoara, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Decebal” Hunedoara, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara. Sprijinul și înțelegerea voastră în privința amânării evenimentului au fost esențiale pentru continuarea cu succes a acestei inițiative.

Această zi de curățenie nu a fost doar despre colectarea deșeurilor, ci și despre educarea și conștientizarea comunității cu privire la importanța protejării mediului și gestionării responsabile a deșeurilor. Am învățat împreună că putem face o schimbare reală atunci când acționăm împreună.

În încheiere, vrem să le mulțumim din toată inima voluntarilor, partenerilor, și tuturor celor care au făcut posibilă această Zi de Curățenie Națională 2023, chiar și în ciuda condițiilor meteo dificile. Împreună am demonstrat că natura are prioritate și că putem crea un viitor mai curat și mai sănătos pentru toți locuitorii județului Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus