Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat sâmbătă, la Palatul Parlamentului, că aprobarea fuziunii PDL-PNL nu înseamnă refacerea Alianței Dreptate și Adevăr, a CDR sau USL, ci semnarea certificatului de naștere al celui mai mare partid de centru-dreapta din istoria modernă a României.

“Suntem astăzi împreună pedeliști și peneliști din toată țara, suntem astăzi împreună prima dată după multă vreme într-un număr atât de mare în numele unui obiectiv atât de important. Reuniunea noastră are o misiune istorică. Nu sunt vorbe mari, o simțim cu toții. Ceea ce construim astăzi nu este nici Alianța Dreptate și Adevăr II, nu este nici CDR II, nu este nici măcar USL II, ca să nu se mai consume degeaba propaganda lui Ponta. Astăzi am semnat împreună certificatul de naștere al celui mai mare partid de centru-dreapta din istoria modernă a României”, a afirmat Vasile Blaga, copreședinte al Alianței Creștin Liberale PNL-PDL.

El a adăugat că fuziunea PDL-PNL reprezintă un proiect politic pentru români, pentru integrarea deplină a României în Uniunea Europeană.

“Și acest nou partid, sunt convins că va trimite PSD în opoziție și va aduce România în rândul statelor puternice și respectate ale Uniunii Europene”, a susținut liderul democrat-liberalilor.
Blaga a afirmat că nu este un secret pentru nimeni că “în această sală (‘Unirii’ din Palatul Parlamentului — n.r.) se află viitorul președinte al României”.

“În câteva zile vom decide împreună cine este candidatul comun al celor două partide la prezidențialele din toamnă. Din momentul în care am hotărât împreună cine este candidatul comun îl vom susține cu toții, ne vom alinia în spatele lui și-l vom susține cu toată forța. Mă bazez pe mobilizarea dumneavoastră mai puternică chiar decât a fost în 2004”, a spus Blaga.

Liderul democrat-liberalilor a susținut că Victor Ponta este “în derută”. “Am văzut cu toții cum se afișează cu mari personalități ale momentului, cum l-au primit la partida de tenis de pe Arena Națională, l-am văzut cu toții cum s-a făcut de râs cu CAS-ul. Ponta va fi înfrânt de candidatul nostru comun și va fi marele semnal al schimbării în România”, a susținut Vasile Blaga.

El a spus că primul obiectiv politic al PNL-PDL este acela de a câștiga alegerile prezidențiale, dar că după acest moment procesul fuziunii trebuie să continue în mod temeinic.

Potrivit lui Blaga, în curând echipele de specialiști PDL-PNL vor definitiva Proiectul pentru România, document programatic avut în vedere în completare la programul politic asumat prin vot în cadrul ședinței comune de la Palatul Parlamentului.

Președintele PDL a afirmat că trebuie, totodată, mărită și baza electorală a noului partid prin identificarea de noi votanți la nivelul întregii țări.

SURSA: Agerpres

Foto: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus