Brad. Dosar penal și aproximativ 420 de kilograme de materiale pirotehnice ridicate de polițiști, întrucât era puse în vânzare fără respectarea prevederilor legale

 

În data de 07 decembrie 2023, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Hunedoara au desfășurat mai multe activități de control pe raza municipiului Brad, iar în cadrul acțiunii au descoperit, în incinta punctului de lucru al unei societăți  comerciale autorizate să efectueze operațiuni cu articole pirotehnice, expuse spre comercializare, fără drept, către publicul larg, articole pirotehnice constând în baterii de artificii din categoriile F2 și F3.

De asemenea, în portbagajul și în interiorul unui autoturism parcat în imediata apropiere a punctului de lucru, reprezentanții societății dețineau și depozitau fără drept, în scop de comercializare, articole pirotehnice constând în baterii de artificii, candele romane și emițătoare de sunet din categoriile F2, F3 și F4, destinate a fi utilizate exclusiv de pirotehnicieni.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept ” și ,,comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni ”, fapte prevăzute și pedepsite de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Întreaga cantitate de articole pirotehnice din categoriile F2, F3 și F4 identificată în incinta punctului de lucru al societății și în autoturism, în greutate de 420 de kilograme, a fost indisponibilizată, în vederea cercetărilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus