Premergător sărbătorilor pascale, Poliţia Română desfășoară, la nivel naţional, acțiuni pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul comerțului cu produse alimentare.

În contextul acţiunilor dispuse la nivel naţional, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii şi cei din cadrul Poliţiei Municipiului Brad au efectuat, în cursul acestei zile, pe raza municipiului Brad, o amplă acţiune de verificare a legalităţii comerţului cu produse alimentare şi nealimentare, în scopul prevenirii comercializării de produse contrafăcute și pentru combaterea evaziunii fiscale.

În cadrul acţiunii, poliţiştii, împreună cu reprezentanţii D.S.V.S.A. Hunedoara, au verificat mai mulţi agenţi economici care îşi desfăşurau activitatea în Piaţa Agroalimentară din Municipiul Brad şi în zona stadionului din localitate, unde are loc târgul săptămânal de mărfuri.

În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale în baza Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în valoare de 15.000 de lei, şi au ridicat în vederea confiscării produse alimentare şi nealimentare (cafea şi îmbrăcăminte) în valoare de peste 4000 lei.

De asemenea, poliţiştii au aplicat şi o sancţiune în valoare de 3.000 de lei  (conform O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale), unui agent economic care nu a înregistrat în casa de marcat încasările realizate.

Pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite comise în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, polițiștii hunedoreni vor intensifica  activităţile  de control la nivelul întregului judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus