Sâmbătă, 10 decembrie, la ora 7, se încheie campania electorală pentru alegerile parlamentare. Oricât de jos a ajuns Parlamentul în ochii electoratului, să nu uităm, totuși, că acesta este organul reprezentativ suprem al poporului român și unica autoritate legiuitoare a țării. Vrem, nu vrem, aceste alegeri sunt cele mai importante, cu mult peste cele locale, europarlamentare și prezidențiale. Sunt alegerile în urma cărora se va constitui o majoritate, care va da Guvernul României.

Din păcate, reprezentanții partidelor nu au fost în stare să ne explice acest lucru. Mai repede am asistat la o întrecere între niște candidați care au avut grijă să zbiere cât mai tare, încât să se acopere unii pe alții, „Ba, pe-a mă-tii, bă!”.

Nu ni s-a explicat nici faptul că aceste alegeri sunt pe liste și, de fapt, echipa contează. Parcă am asistat la un concurs de miss și mister, în care candidații s-au prezentat în fotografii retușate sau în videoclipuri penibile, ultimele transmițând mesaje ce nu au nicio legătură cu activitatea unui parlamentar. Da, un parlamentar face legi, nu trafic de influență și nici nu vă repară drumul, nici nu vă zugrăvește casă. Face legi, pe care apoi Guvernul trebuie să le pună în practică. Și mai e ceva. Un parlamentar nu face o lege pentru un oraș sau o comună, ci pentru întreaga Românie. Poveștile despre cum vor lucra împreună parlamentarii cu autoritățile locale sunt prostii ale unora care nu au habar despre ce înseamnă Parlament. Odată aleși, senatorii și deputații fac parte din grupuri parlamentare, nu-s de capul lor acolo.

În campania asta penibilă, adesea, oamenii mi-au spus că nu vor merge la vot, că nu au cu cine să voteze. Greșit! Sunt 11 formațiuni în cursă pentru Senat, iar la Camera Deputaților li se adaugă și reprezentanții minorităților naționale plus că, în unele locuri, nu și în județul Hunedoara, există și candidați independenți. Prin urmare, aveți cu cine să votați! E nedrept să spui că toți sunt la fel! Nu, nu sunt toți la fel! Și mai e ceva: nu sperați marea cu sarea, pentru că riscați să fiți mai apoi dezamăgiți! Cei care ne conduc nu au cum să fie mai buni ca noi, poporul! Alegerile acestea ar trebui să fie despre ceea ce vedem în oglindă, dimineața! Ne place sau nu ce vedem?

Da, după campania aceasta parcă nu-ți mai vine să te duci la vot. Eu am mers întotdeauna și mi se pare corect s-o fac, așa cum mi se pare normal să-mi plătesc taxele și impozitele. Nu o să vă zic lozinci de genul „și pentru acest lucru au murit oamenii în Decembrie 1989”. O să vă zic că merg la vot tocmai pentru că au murit acei oameni în Decembrie 1989. Da, mă duc la vot! Nu vă îndemn, nu vă rog și nici nu judec pe nimeni dacă n-o va face. Dacă mergeți, votați cu cine credeți! Duminică seară, vom ști cam ce se va întâmpla cu noi în următorii 4 ani. Așa să ne ajute Dumnezeu!

2 răspunsuri

  1. Monalise, tu mi-ai citit gandurile….

  2. P.S. Vox Populi, vox Dei…. Si oricum nu li se poate reprosa cetatenilor ca sunt scarbiti de perertirea Democratiei prin jocul facut de PNL, PSD, USB, PRU, ALDE…. De UDMR, acest anacronism patologic nu mai vorbim…. Practic asistam la sfarsitul Democratiei in Romania. Inca unul…. Merci PNL, Merci Ciolos, Merci UE, Merci USB….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus