Pentru ca Transalpina să fie preluată din nou de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri (CNADNR) a fost nevoie să se ajungă în instanță.

Din vară, șoferii vor putea circula pe Transalpina. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri va redeschide șoseaua, după ce a câștigat în instanță dreptul de a prelua drumul din administrarea firmei Romstrade. Această firmă ar fi trebuit să termine modernizările, dar lucrările au fost blocate, timp de trei ani, după arestarea patronului Nelu Iordache.

Compania Romstrade a început modernizarea drumului care traversează Munţii Parâng în anul 2008, însă lucrările s-au oprit după terminarea a 80% din proiect.

Romstrade, firma omului de afaceri Nelu Iordache, a abandonat lucrările de pe Transalpina în urmă cu trei ani, pentru că societatea a intrat în insolvență. Constructorul nu a asigurat însă conservarea lucrărilor, iar drumul s-a degradat.

”Este o bucurie și pentru noi și pentru gorjeni și pentru ardeleni și pentru toți care iubesc muntele și frumusețile acestei zone. Începem cu prioritățile: marcajele, parapetul în punctele cele mai periculoase, semnele de circulație”, a declarat director SDM Gorj, Ion Tudor.

CNADNR trebuie să aștepte mai întâi să se topească zăpada, care are acum mai mult de un metru, înainte de a începe lucrările.

CNADNR a calculat prejudiciul produs în cazul nefinalizării lucrărilor la Transalpina şi a dat în judecată constructorul, firma Romstrade, aflată în insolvenţă.

Potrivit directorului Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Narcis Neaga,paguba cauzată de nerezilierea la timp a contractului cu firma are trebuia să modernizeze DN 67 C Transalpina este de aproximativ 100 de milioane de euro. Acesta susţine că, pentru prima dată în cadrul instituţiei, vor fi făcute calcule şi pentru pierderile suportate de proprietarii de pensiuni din zonă, pentru că turiștii nu au mai venit.

sursa: ampress.ro, digi24.ro

Ţi s-a părut interesant articolul?

Distribuie pe Facebook pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Urmăreşte HUNEDOARA LIBERĂ.RO pe FACEBOOK

2 răspunsuri

  1. Din lectura articolului nu am aflat cand se redeschide drumul. Asa ca ma bine puneati un semn de intrebare dupa titlu, ca vad ca nici voi nu stiti.

    Deci “Când se REDESCHIDE şoseaua TRANSALPINA?” – cand se topeste zapada…

  2. Actuamente (09. Iunie2016) Transalpina , in zonele cele mai inalte bine asfaltata dar ingusta este extrem de periculoasa. Fara parapeti, neasigurata (gheata si zapada chiar astazi pe sosea), urcind parca spre cer, fara un peisaj interasant ochiului (doar pentru cine ar vrea un motiv inventat), fara parcari este ca si pustie. Astazi 9 Iunie 2015 am intilnit doar 2 (DOUA) masini de la Rinca spre Sebes (pina la intersectia spre Petrosani). Poate in 4-5 ani va arata altfel. Dupa lasare intunericului este pt oricine teroare,. Ceata este mortala. Un drum pt cine vrea aventura. Pentru mine a fost o experienta (cel din dreapta a fost insa in pragul infarctului) intersanta.
    Rinca, o poevste. Nu are nimic comun cu notiunea de statiune montana cit de cit a vremii noastrte,
    Asadar cine nu cauta aventura poate sa uite Transalpina, Mai asteptem 4-5 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus