Atenţie: dacă mergeţi spre munte, aveţi nevoie de anvelope de iarnă chiar de astăzi, deşi luna noiembrie încă nu a venit.

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii oricând se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Această lege a intrat în vigoare la 1 noiembrie 2011, însă cauciucurile de iarnă nu sunt obligatorii în fiecare an începând cu data de 1 noiembrie. În propunerea legislativă din 2010 a fost menţionat intervalul 1 noiembrie – 31 martie, însă ulterior s-a renunţat la el, în condiţiile în care se poate la fel de bine să ningă în lunile octombrie sau aprilie.

Astfel, dacă doriţi să faceţi un drum pe Valea Prahovei este necesar să urmăriţi buletinul meteo pentru că dacă sunteţi surprinşi circulând pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei riscaţi până la 1.600 de lei amendă.

În plus, în caz de accident anumite companii de asigurări nu plătesc despăgubiri pentru maşinile asigurate care nu au anvelope de iarnă.

SÂMBĂTĂ. La munte ninge

În București, vremea se răcorește și este posibil să plouă slab. Temperaturile nu vor urcala mai mult de 18 grade Celsius.

Și în țară temperaturile scad faţă de ziua precedentă în toate regiunile, vremea devenind uşor mai rece decât în mod normal la această dată în Moldova şi în estul Transilvaniei.

Va ploua în vestul țării  La munte, trecător, precipitaţiile pot fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În toate regiunile vântul va sufla cu putere, însă viteze mai mari va avea în estul teritoriului, în sud-vestul extrem şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime pleacă de la numai 11 grade în jumătatea nordică a Moldovei şi se opresc la 22 de grade în Lunca Dunării.

capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus