GEROM SA, creditorul care a solicitat insolvenţa Complexului Energetic Hunedoara, cere suma de 1,3 milioane de lei.

Termenul de judecată aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara, având că obiect procedura de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara a fost fixat pe 4 februarie 2015, precizează pentru HotNews.ro reprezentanţii companiei energetice. Gerom Internaţional SĂ, companie producătoare de utilaje miniere, a cerut pe 17 decembrie 2014, la Tribunalul Hunedoara, în calitate de creditor, insolvenţă CE Hunedoara, potrivit informaţiilor de pe portalul instanţelor de judecată.

Reamintim că CE Hunedoara, societate cu 7.000 de angajaţi, din care mulţi mineri din Valea Jiului, se află într-o situaţia economică foarte dificilă. În luna octombrie, HotNews.ro arată că situaţia este atât de dificilă, încât după alegeri, la începutul acestui an, este posibil să între în insolvenţă.

CITEȘTE ȘI: Firma unui fost prefect de Hunedoara vrea să bage în INSOLVENŢĂ Complexul Energetic

Potrivit reprezentanţilor Gerom, a fost solicitată insolvenţă CE Hunedoara pentru neplata facturilor conform condiţiilor contractuale.

“Suma totală de plata la dată de 5 ianuarie 2015, este de 5.681.147 RON. Această suma reprezintă contravaloarea utilajelor şi echipamentelor miniere fabricate şi livrate de către GEROM”, a precizat pentru HotNews.ro Mihael Melczer, CEO Gerom Internaţional.

Complexul Energetic Hunedoara a fost înfiinţat în septembrie 2012 în urmă fuziunii Electrocentrale Deva (termocentrală Mintia) şi Electrocentrale Paroşeni. În februarie 2013, compania nou înfiinţată a fuzionat cu Societatea Naţională a Huilei (CNH). De fapt, doar cu o parte din CNH, deoarece au fost preluate doar patru mine din şapte câte deţinea. În total există 7 mine care făceau parte, iniţial, din Compania Naţională a Huilei. Guvernul a convenit în 2011 împreună cu organismele internaţionale închiderea minelor necompetitive din cadrul CNH. Astfel, minele Petrila, Paroşeni şi Uricani urmează să fie închise treptat până în 2018, trecând în acest scop la SN Închideri Mine Valea Jiului. Activele viabile, adică minele Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan, au fost incluse în Complexul Energetic Hunedoara. Complexul Energetic Hunedoara se aprovizionează, teoretic, cu cărbunele produs atât în minele pe care le deţine, cât şi în minele care urmează să fie închise.

CE Hunedoara produce energie foarte scumpă, cea mai scumpă din România. Costul de producţie depăşeşte 270 lei/MWh, în condiţiile în care energia se vinde pe bursă energie cu circa 170 lei/MWh, în medie.

hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus