Meteorologii au anunțat cum va fi vremea astăzi. Specialiștii au transmis că ne vom bucura de soare și de temperaturi pozitive. Până la cât va urca mercurul în termometre

Prognoza meteo, 26 februarie. Ziua de luni va fi o însorită. Vor exista condiții meteorologice favorabile și temperaturi mai ridicate decât de obicei. În unele zone montane, în sud-vestul extrem și în nord-est, există șanse mici de ploaie ușoară.
Temperaturile maxime vor varia între 10 și 11 grade Celsius în regiunea litorală, atingând, în sudul Munteniei și în Crișana, 20-21 de grade Celsius.

Vremea în Transilvania, Maramureș și Crișana

În regiunile nordice ale Transilvaniei și în Maramureș, temperatura va înregistra o creștere semnificativă. Se preconizează că valorile termice vor atinge 19 grade Celsius. Cerul va fi mai puțin noros, cu apariția rară a norilor. Nu sunt prognozate precipitații, iar vântul va sufla blând și plăcut pe parcursul întregii zile.

În zonele din vestul țării, se anticipează o căldură neobișnuită pentru această perioadă a anului. Temperaturile vor ajunge la 20, posibil chiar 21 de grade Celsius în Crișana. Vor fi condiții meteorologice plăcute și aici. Cu toate acestea, vântul se va intensifica în Banat.

Ploaie în Transilvania și Oltenia

În Transilvania, în continuare pot fi așteptate ploi în regiunile muntoase. Vântul va sufla mai puternic la altitudini mai mari. În alte zone ale regiunii, se anticipă o zi însorită. Vor exista condiții meteorologice prielnice și temperaturi mai ridicate decât de obicei pentru această perioadă.

Pe timp de noapte, se așteaptă o scădere semnificativă a temperaturilor în depresiuni, cu temperaturi de până la -3 grade Celsius la Miercurea Ciuc.

În regiunea Olteniei, se observă o creștere a acoperirii norilor, iar există posibilitatea unor ploi ușoare. Cu toate acestea, per ansamblu, vom experimenta o zi agreabilă. Vor fi temperaturi neașteptat de mari, ajungând la 17-18 grade Celsius după prânz.

În partea de sud a României, românii vor lua o pauză de la ploi. Regiunea va beneficia de condiții meteorologice însorite și de temperaturi neașteptat de ridicate pentru această perioadă a anului. În zona Lunca Dunării, se estimează că termometrele vor indica între 20 și 21 de grade Celsius.

Vreme însorită în Dobrogea și Bărăgan

Aici, atmosfera rămâne predominant însorită pe tot parcursul zilei. Temperaturile vor atinge din nou niveluri ridicate, ajungând la 17-18 grade Celsius în Bărăgan. În contrast, litoralul se va bucura de o zi mai răcoroasă, cu temperaturi în jurul valorii de 10-11 grade Celsius în zona Constanței.

Prognoza meteo pentru Moldova, Muntenia și Bucovina

În Moldova sudică și nordul Munteniei, cerul se acoperă treptat de nori. Cu toate acestea, ne așteaptă o zi plăcută și o după-amiază confortabilă. Vor fi temperaturi mai ridicate decât în ziua precedentă. Se estimează că valorile termice vor atinge în jurul cifrei de 16-17 grade Celsius.

În partea nordică a Moldovei și în regiunea Bucovina, temperaturile se vor ridica ușor. Maximele zilei vor atinge aproximativ 15-16 grade Celsius. Vântul va deveni mai puternic, iar în zona Bucovinei și în zonele montane este posibil să apară ploi ușoare și trecătoare.

 

Zi însorită în București

În Capitală, norii se risipesc ușor. Ziua se anunță însorită, mai călduroasă decât precedenta, cu o adiere plăcută de vânt și temperaturi caracteristice lunii aprilie.

În timpul zilei, termometrele vor indica între 18 și 19 grade Celsius. Pe timpul nopții, se așteaptă o răcire comparativă cu nopțile anterioare. vor fi aproximativ 4 grade Celsius în centrul orașului și 1 grad către periferie. În dimineața următoare, este posibil să apară ceață.

Prognoza meteorologică pentru zonele montane

În regiunile montane, se înregistrează o ușoară creștere a temperaturilor. Valorile termice depășesc cu mult media obișnuită pentru această perioadă. De asemenea, se anticipează apariția unor nori dispersați. În Carpații Meridionali ar putea să apară câțiva stropi de ploaie. Vântul va fi mai puternic în zonele de altitudine înaltă, potrivit stirileprotv.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus