Liderii județeni ai celor două partide au anunțat când vor fi definitive listele de candidați pentru alegerile locale din 5 iunie.

PNL nominalizează “președintele” CJ pe 15 februarie

Liberalii nu se grăbesc să definitiveze listele de candidați. Recent, într-o conferință de presă, co-președintele PNL Hunedoara, Bogdan Țîmpău, a anunțat că toate candidaturile vor fi anunțate până pe data de 15 februarie.

Liderul liberal a declarat că, în mare parte, primarii liberali în funcție au fost deja validați și că, în perioada imediat următoare vor fi validați și ceilalți candidați.

În legătură cu lista pentru Consiliul Județean, Bogdan Țîmpău spune că acest subiect nu s-a luat în discuție deocamdată. Liderul PNL nu a putut oferi informații privind numărul actualilor consilieri județeni care se vor regăsi pe lista de la alegerile locale din vară.

„Unul din criteriile pentru stabilirea candidaților la Consiliul Județean este reprezentativitatea la nivel județean. Persoana care va fi nominalizată pentru funcția de președinte va fi validată până la jumătatea lunii februarie”, a declarat Bogdan Țîmpău.

Social-democrații fac lista, nu și ordinea candidaților

PSD și-a definitivat lista de candidați pentru funcțiile de primar, mai puțin o poziție: aceea de candidat la Primăria Deva. Potrivit liderului PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, această candidatură va fi stabilită la sfârșitul acestei luni,  când va fi validată de conducerea centrală a partidului.

În ceea ce privește listele de candidați pentru consiliile locale și pentru Consiliul Județean Hunedoara, liderul PSD spune că acestea se întocmesc în ordine alfabetică și că ordinea numelor de pe lista care va fi înscrisă pe buletinul de vot va fi stabilită cel mai devreme cu două luni înaintea alegerilor locale.

„Nu am stabilit deocamdată cine va fi cap de listă la Consiliul Județean. Facem listele în ordine alfabetică, iar lista, în ordinea care va apărea pe buletinul de vot ,va fi stabilită ulterior. În această perioadă vom verifica notorietatea celor care vor să candideze pentru funcțiile de consilieri locali și județeni”, a declarat deputatul Laurențiu Nistor.

Social-democrații mai spun că listele lor sunt deschise pentru reprezentanții societății civile care vor să ajungă în consiliile locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus