Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara solicită tuturor administraţiilor publice locale din judeţ să fie pregătite să intervină cu toate măsurile necesare în cazul în care meteorologii vor emite pentru judeţul Hunedoara avertizare de Cod Portocaliu de caniculă.

Obligaţiile primăriilor de a asigura activarea punctelor de distribuţie a apei potabile amenajate în special în zonele aglomerate şi activarea punctelor de prim ajutor în spaţiile identificate şi semnalizate vizibil, sunt valabile în caz de avertizare de Cod Portocaliu de caniculă, a declarat pentru HunedoaraLiberă.ro Cecilia Birău, purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara.

Administraţiile publice locale pot asigura însă şi în această perioadă puncte de distribuţie a apei, având în vedere că temperaturile au depăşit pragul de 30 de grade celsius în judeţul Hunedoara.

„Direcţia de Sănătate Publică va verifica la nivelul localităţilor dacă sunt respectate toate măsurile ce trebuie luate în această perioadă”, a declarat Sorin Vasilescu, prefectul judeţului Hunedoara. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus