Operatorii economici și instituţiile care deţin date referitoare la sursele de poluanţi atmosferici au la dispoziţie două luni să le transmită Agenţiei de Protecţie a Mediului. În caz contrar, amenzile aplicate pot ajunge la 10.000 de lei.

Agenţia de Protecţie a Mediului (APM) Hunedoara anunţă că Sesiunea de raportare este deschisă în perioada 15 ianuarie – 15 martie 2015. Noutatea este că în acest an, raportarea se face electronic.

„Toți deţinătorii de informații necesare elaborării inventarelor de emisii de poluanţi atmosferici trebuie să completeze chestionarele aferente activităţilor desfăşurate în anul 2014 în aplicaţia „SIM-PA F2 Inventare Locale de Emisii” disponibilă pe site-ul A.N.P.M. (https://raportare.anpm.ro/irj/portal/public). Pentru completarea corectă a chestionarelor se poate consulta documentul „Ghid de utilizare a sistemului SIM. Inventar Emisii” disponibil la aceeaşi adresă”, se arată într-un comunicat de presă remis presei de APM Hunedoara.

Agenţii economici şi persoanele fizice care nu au conexiune la internet, trebuie să transmită chestionarele ce trebuie completate în funcţie de specificul activităţii, la sediul APM Hunedoara, în format de hârtie (conform anexei nr. 3 la O.M.M.P nr. 3299/2012 referitor la aprobarea metodologiei de elaborare a inventarelor privind emisiile de poluanţi în atmosferă).

„Nerespectarea obligaţiei titularului de activitate de a furniza autorităţilor competente informaţiile solicitate pentru elaborarea inventarelor de emisii de poluanţi atmosferici constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 2.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 5.000 lei la 10.000 lei, pentru persoane juridice”, se mai arată în comunicatul APM Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus