Mircea Moloţ a contestat în urmă cu o săptămână Ordinul prefectului care constată încetarea mandatului de preşedinte al CJ Hunedoara înainte de termen.

Au trecut 7 zile de când, la Tribunalul Hunedoara a fost înregistrată acţiunea în instanţă înaintată de avocaţii preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Hunedoara împotriva Ordinului prefectului care a pus capăt înainte de termen mandatului lui Mircea Moloţ. Cu toate acestea, dosarul nu a primit încă un termen şi nu a fost repartizat unui judecător.

Explicaţia pentru această „întârziere” se regăseşte în Noul Cod de Procedură Civilă care prevede ca, înainte de a fi repartizat, dosarul să treacă „prin mâna” judecătorului de cameră preliminară. Abia după ce acţiunea în contencios va fi analizată, dosarul va fi repartizat instanţei şi va fi stabilit un termen.

Pe durata în care ordinul prefectului este contestat în instanţă, Mircea Moloţ îşi păstrează funcţia de preşedinte, însă rămâne suspendat întrucât se află în măsura arestului preventiv la domiciliu.

Prefectura Hunedoara a emis Ordinul de încetare a mandatului de preşedinte al CJ înainte de termen după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a declarat definitiv pe Mircea Moloţ incompatibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus