Reprezentanţii Societăţii Naţionale de Închideri de Mine Valea Jiului (SNIMVJ) şi sindicaliştii au negociat luni cuantumul sumei care va reveni minerilor de la exploatările neviabile ce vor fi disponibilizaţi în acest an.

Fiecare miner din cei 256 care se vor disponibiliza în acest an, va primi suma compensatorie în valoare de 31.248 de lei net (37.200 lei brut). Ortacii de la minele neviabile vor părăsi sistemul în această toamnă.

“Angajaţii care vor fi disponibilizați vor fi în preaviz începând cu data de 1 august, urmând ca ieșirea lor din sistem să se producă de la 1 septembrie. Vor fi disponibilizați în primul rând cei care au un aport redus în activitatea societății şi cei care îndeplinesc condițiile de pensionare prevăzute de Legea Pensiilor”, a declarat pentru HunedoaraLiberă.ro Aurel Anghel, director SNIMVJ.

În fiecare an, până în 2018, Societatea Națională de Închideri de Mine Valea Jiului este obligată să-şi reducă activitatea şi personalul prin disponibilizări. În momentul de faţă la minele neviabile activează 1.932 de angajaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus