Nu mai beţi apă din surse neautorizate pentru că vă expuneţi pericolelor, acesta este avertismentul autorităţilor sanitare. Unde sunt amplasate SINGURELE izvoare cu apă potabilă din judeţ.

Autorităţile sanitare îi sfătuiesc pe oameni să nu mai bea apă din surse neautorizate. Situaţia este una destul de alarmantă la nivelul judeţului Hunedoara şi asta deoarece din cele aproape 250 de izvoare de pe raza judeţului, doar 4 au apă potabilă.

“Conform legislaţiei, primăriile au obligaţia de a trimite probe de apă pentru a fi analizate. În funcţie de rezultate, la fiecare izvor sau fântână trebuie pusă o plăcuţă prin care oamenii să fie informaţi daca apa respectivă este bună de băut sau nu. Doar la patru izvoare din judeţ curge apă potabilă şi nici măcar acestea nu au plăcuţe informative. Două dintre ele sunt situate pe raza municipiului Vulcan, unul în comuna Buceş şi unul în apropiere de oraşul Călan”, a declarat pentru HunedoaraLiberă.ro, Cecilia Birău, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

Potrivit unor surse neoficiale, singurele izvoare din Valea Jiului care conţin apă potabilă sunt situate în zona Dealul Babii din Vulcan. 

Potrivit medicilor, dacă nu ţin cont de aceste avertismente, oamenii se pot îmbolnăvi grav.  Principalele boli care se pot transmite prin apă nepotabilă sunt bolile cu transmitere digestivă, hepatitele cu virus hepatic A şi parazitozele intestinale.

FOTO: gazetadedimineata.ro

Un răspuns

  1. Cele 2 izvoare din Vulcan care sunt ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus