Cei care încearcă să-şi ascundă vârstă adevărată, din diferite motive, nu prea vor mai avea şanse să reuşească.

Cercetătorii de la Universitatea din California, San Diego, au descoperit în creierul uman existenţa unui „ceas al dezvoltării”, care poate dezvălui cu precizie de un an vârsta unei persoane.

O investigare cu ajutorul rezonanţei magnetice poate identifica în creier anumite “marcaje” biologice ale maturizării, care indică diferenţele de vârstă, indiferent de alte diferenţe care există între persoane.

Scanând creierele a 885 de persoane, cu vârste cuprinse între 3 şi 20 de ani, cercetatoriii au putut identifica 231 biomarkeri ai anatomiei creierului care, combinaţi, arată vârstă cu precizie de 92%,  mai mare decât cea obţinută prin orice altă metodă.

Cercetătorii afirmă că descoperirea poate avea implicaţii importante în înţelegerea modului în care îmbătrâneşte creierul. De asemenea, ar putea ajuta la înţelegerea mecanismelor ce stau la baza unor tulburări precum ADHD şi autismul, deoarece specialiştii nu ştiu încă dacă aceste tulburări de neurodezvoltare au de-a face cu ritmul dezvoltării sau reflectă o dezvoltare realizată pe o cale anormală.

Sursă: Mail Online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus