66% dintre cetăţenii deveni, persoane fizice, şi-au achitat impozitele pe clădiri până la data de 30 septembrie, termenul limită de plată pentru impozitul pe anul 2014, fără a fi percepute penalităţi.

Dacă mai bine de jumătate dintre devenii persoane fizice şi-au achitat taxele la timp, procentul de plată a impozitelor în rândul persoanelor juridice este de 73%. Situaţia la nivelul Devei este similară cu cea de anul trecut spun reprezentanţii Primăriei.

Locuitorii Devei care au întârziat cu plata impozitelor vor fi penalizaţi cu câte doi la sută în fiecare lună, din totalul sumei pe care o au de achitat la bugetul local.

Totodată, devenii care şi-au achitat impozitul pe acest an până la data de 31 martie au beneficiat de o reducere de 5%. Majoritatea pensionarilor deveni intervievaţi de reporterii HunedoaraLiberă.ro au declarat că au optat pentru această variantă.

50.000 pe an, impozit pe proprietăţi!

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Taxe şi Impozite Locale Deva cel mai împovărat locuitor al Devei are de plătit un impozit anual pe proprietăţile pe care le deţine în valoare de 50.000 de lei. Deveanul deţine mai mult de 40 de proprietăţi.

În ceea ce priveşte impozitul pe maşini, cel mai mult pe an plăteşte un devean care deţine două autoturisme. Valoarea impozitului anual este de 10.500 de lei.

A acumulat datorii de 90.000 de lei către bugetul local

Potrivit datelor statistice, în ultimii ani un devean a reuşit să acumuleze DATORII către bugetul local al municipiului în valoare totală de 900 de milioane de lei vechi.

Suma prevede impozite neachitate pe maşini, terenuri, imobile, plus amenzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus